13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Românii primesc o zi liberă de la muncă la fiecare doză de vaccin făcută

Începând de ieri, cei care se vaccinează împotriva Covid-19 pot primi o zi liberă plătită pentru fiecare doză administrată. Prevederea legală se referă atât la angajații din mediul privat, cât și cei de la stat.

Legea a fost promulgată ieri de președintele Klaus Iohannis și vine să încurajeze românii să se vaccineze. Astfel, beneficiază de o zi liberă plătită pentru fiecare doză administrată, angajații din mediul privat, dar și cei de la stat.

Au parte de o zi liberă și părinții care-și însoțesc copiii de până în 14 ani la vaccin. Zilele libere nu sunt incluse în cele de concediu. O zi liberă primesc și elevii, dar și studenții.

Zilele libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare. Aceste dispoziții nu se aplică în situația în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă, prin grija angajatorului.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...