18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Topul celor mai bune/slabe licee din județ, după ultima medie de intrare! Unde s-a intrat și cu medii de 2

Și anul acesta, lupta s-a dat pentru profilul mate-info de la cele mai bune licee din județ. Elevii cu notele cele mai mari la Evaluarea Națională par să fi râvnit la profilele mate-info, Științele Sociale și Economic de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.

Cel mai râvnit liceu pare să fi fost anul acesta Colegiul Național „Andrei Mureșanu”. Școala are cea mai mare ultimă medie de intrare din județ: 8,83, la profilul Matematică-Informatică. De altfel, Colegiul Național Andrei Mureșanu are 3 profile unde ultima medie de intrare a fost peste 8. Este vorba, pe lângă Matematică-Informatică, și de Științe Sociale – 8,59 și Economic 8,25.

Bătaie la profilul Matematică-Informatică a fost și la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, unde ultima medie de intrare a fost 8,43. La Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud lupta s-a dat la Științele Naturii, unde ultima medie de intrare a fost 8,27.

La polul opus, în 5 licee din județ s-a intrat și cu medii sub 5, iar în 7 și cu medii de 3. La Liceul Tehnologic Telciu s-a intrat și cu 2, la fel și la Liceul Teoretic „Constantin Roman Vivu”, din Teaca.

Per total, școala online pare să fi afectat cam toate liceele din județ. Peste tot ultima medie de intrare de anul acesta este considerabil mai mică decât anul trecut.

Anul trecut, la Mate-Info la  Colegiul Național „Liviu Rebreanu” nu s-a intrat cu medii sub 9, la fel și la profilul Științele Naturii. La Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean anul trecut ultima medie de intrare la Mate-Info a fost 9,04, în timp ce anul acesta s-a intrat și cu 6.

Anul trecut, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” nu s-a intrat cu medii sub 9 la Științele Naturii sau Mate-Info.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...