-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Romeo Florian: „Nu am luat Lechința de la zero, am luat-o de la minus”

Romeo Florian este unul dintre cei mai longevivi primari în funcție din județul Bistrița-Năsăud, ajungând la cel de-al patrulea mandat în scaunul de primar al comunei Lechința. În 2008 a preluat pentru prima dată frâiele comunității, iar mulți îl dau primar pe viață.

Într-o emisiune marca Bistrițeanul.ro, „Bistrița în alb cu Negru”, moderată de Viorel Negru, Florian a prezentat o serie de lucruri pe care le-a realizat într-una din cele mai bogate comune din zona de câmpie, dar și piedicile din cei 14 ani de când conduce comuna.

„Nu am luat Lechința de la zero, am luat-o de la minus”

Romeo Florian spune că nu a luat Lechința de la zero, ci de la minus. Mica Oprea, atunci șefă la departamentul juridic de la Palatul Administrativ, i-a spus „Vai de capul tău! Aia e cea mai grea comună din județ”.

„Pot să spun că nu am luat-o de la zero, am luat-o de la minus. Când am ajuns primar, primul lucru a fost să desființez patru cămine culturale, cel de la Vermeș, Sângeorzu Nou și Chiraleș printre acestea. Exista pericolul real să cadă peste oameni. Sediul primăriei era rămas în paragină, o grădiniță lăsată în paragină, un campus școlar de 140 de miliarde vechi rămas în paragină… Sincer vă spun, în prima lună și jumătate mergeam la serviciu să am de unde veni acasă. Nu înțelegeam nimic. Eram venit din mediul privat”, a spus primarul.

Florian spune că totuși a avut noroc. A găsit fondul de „rulment” al primăriei de 22 de miliarde și a primit o finanțare pentru canalizare în Lechința, chiar dacă la Consiliul Județean erau politicienii din celălalt partid politic mare, PDL.

„Am fost, totuși, un primar norocos. Am găsit fondul de rezervă, „de rulment” se numea înainte, de 22 de miliarde și o finanțare pentru canalizare în Lechința pe Ordonanța 7 de un milion de euro. Se făcuseră două licitații și nu se prezenta nimeni. Proiectul era subevaluat cu câteva sute de mii de euro. Am luat totul de la zero și am reușit să găsesc finanțare și să finalizez lucrarea pentru canalizare din Lechința. Așa s-a rezolvat problema mirosului din Lechința pentru că lumea avea apă, dar nu aveau canal, iar totul se deversa în pârâu”, a mai spus Romeo Florian.

Pentru mai multe detalii puteți urmări emisiunea accesând link-ul de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: