Rostul de dimineață: A încălcat ordonanțele militare pentru a participa la Liturghie…

0
4720

A fost surprinsă în flagrant! A fost pe loc imortalizată într-o fotografie, pentru a rămâne mărturie în fața generațiilor viitoare: Ea este cea care a încălcat cu nonșalanță ordonanțele militare. Pentru a participa, pe furiș, la Sfânta Liturghie…

O imagine tulburătoare, pentru cei care au ochi (inimă?) să vadă, a fost surprinsă la Nepos. Emilia Rus, soția preotului din localitate, a constatat că duminică, la Sfânta Liturghie, în biserică au parte de un oaspete deosebit.

Dumnezeu și natura… O gărgăriță smerită a încălcat ordonanța de urgență și ne-a onorat astăzi cu prezența la Sfânta Liturghie…”, a scris Emilia Rus.

Paradoxal sau nu, gândăcelul semisferic, cu elitrele roșii sau galbene, pătate de șapte puncte negre are o grămadă de nume. Este cunoscut drept boul-lui-Dumnezeu, boul-Domnului sau boul-popii. Unii îi spun ba cucușor, ba găina-lui-Dumnezeu, ba gărgăriță, ba mămăruță sau mărgăriță. Alții se încumetă s-o numească de-a dreptul Măria-popei, paparugă, păpăluză, păpăruie sau păpăruză.

Mai puțini, ce-i drept, îndrăznesc să riște cu vaca-lui-Dumnezeu sau chiar vrăjitoare. În latină – Coccinella septempunctata… Orișicât, indiferent de numele ales, cert este că buburuza a fost prezentă duminică la liturghie. A ascultat poate cu atenție. A plecat într-un sfârșit, mai departe, mai ușoară, mai senină… 

Foto @ Emilia Rus