27.7 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

VIDEO: Cântecul de leagăn al morţii, în Biserica Evanghelică…

Un emoționant „cântec de leagăn al morții”, în Biserica Evanghelică, dar și „un exerciţiu de pietate”: „…Să ascultăm câteva clipe tăcerea de la final, să ne rugăm pentru sufletele prietenilor noştri plecaţi în altă lume, încercând să-i aducem iar aproape de noi…” Cu aceste cuvinte rostite de preotul Johann Krauss, se deschidea în Biserica Evanghelică, un memorabil concert, în iunie 2016.

Requiem-ul lui Gabriel Fauré – despre care autorul însuşi afirma că ar fi un „cântec de leagăn al morţii” – poate fi reascultat de toți melomanii din Bistrița.

Centrul Județean pentru Cultură continuă demersul de reconstituire și rememorare a celor mai importante evenimente organizate de instituție, de-a lungul anilor. De această dată, ni se oferă ocazia de a reasculta emoționantul „cântec de leagăn al morții” – Requiem-ul compus de Gabriel Fauré în 1888, fiind interpretat pentru prima oară în acelaşi an, la Église de la Madeleine din Paris.

Bistrițenii au avut bucuria de a-l asculta în vara anului 2016, în Biserica Evanghelică din Bistriţa. Interpretat de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Petronius Negrescu. 

La eveniment au participat și elevii corului „Excelsior” de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița. Alături de aceștia, s-au remarcat și copiii corului de la Centrul Județen pentru Cultură, dirijați de profesoara Carolina Karoli.

Soliști:

  • Alexandra Sbîncă – Soprană
  • Corneliu Huțanu – Bariton

În program:

  • Cesar Franck – Simfonia în re minor
  • Gabriel Faure – Requiem

Aducem mulțumiri speciale profesorilor de la Liceul de Muzică «Tudor Jarda»: Daniel Dimitriu, Ioan Curtuiuș, Ovidiu Patrasciuc, Mihai Spân, Roxana Costeianu, Ioana Popa, Prof. Univ. Dr. Ana Rusu”, au transmis organizatorii de la Centrul Județean pentru Cultură.

Concertul desfășurat în 22 iunie 2016 a fost dedicat unui fenomen devenit tradiție în Franța – Fête de la Musique – și poate fi reascultat mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/jABO03REYz0″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...