4.4 C
Bistrița
miercuri, octombrie 20, 2021

VIDEO: Cântecul de leagăn al morţii, în Biserica Evanghelică…

Un emoționant „cântec de leagăn al morții”, în Biserica Evanghelică, dar și „un exerciţiu de pietate”: „…Să ascultăm câteva clipe tăcerea de la final, să ne rugăm pentru sufletele prietenilor noştri plecaţi în altă lume, încercând să-i aducem iar aproape de noi…” Cu aceste cuvinte rostite de preotul Johann Krauss, se deschidea în Biserica Evanghelică, un memorabil concert, în iunie 2016.

Requiem-ul lui Gabriel Fauré – despre care autorul însuşi afirma că ar fi un „cântec de leagăn al morţii” – poate fi reascultat de toți melomanii din Bistrița.

Centrul Județean pentru Cultură continuă demersul de reconstituire și rememorare a celor mai importante evenimente organizate de instituție, de-a lungul anilor. De această dată, ni se oferă ocazia de a reasculta emoționantul „cântec de leagăn al morții” – Requiem-ul compus de Gabriel Fauré în 1888, fiind interpretat pentru prima oară în acelaşi an, la Église de la Madeleine din Paris.

Bistrițenii au avut bucuria de a-l asculta în vara anului 2016, în Biserica Evanghelică din Bistriţa. Interpretat de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Petronius Negrescu. 

La eveniment au participat și elevii corului „Excelsior” de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița. Alături de aceștia, s-au remarcat și copiii corului de la Centrul Județen pentru Cultură, dirijați de profesoara Carolina Karoli.

Soliști:

  • Alexandra Sbîncă – Soprană
  • Corneliu Huțanu – Bariton

În program:

  • Cesar Franck – Simfonia în re minor
  • Gabriel Faure – Requiem

Aducem mulțumiri speciale profesorilor de la Liceul de Muzică «Tudor Jarda»: Daniel Dimitriu, Ioan Curtuiuș, Ovidiu Patrasciuc, Mihai Spân, Roxana Costeianu, Ioana Popa, Prof. Univ. Dr. Ana Rusu”, au transmis organizatorii de la Centrul Județean pentru Cultură.

Concertul desfășurat în 22 iunie 2016 a fost dedicat unui fenomen devenit tradiție în Franța – Fête de la Musique – și poate fi reascultat mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/jABO03REYz0″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: 

De ce ai nevoie de Magic 5 Bistrița pentru afacerea ta?

Magic 5 Bistrița este ingredientul lipsă ce va ajuta la propulsarea afacerii dumneavoastră către următorul nivel.