17.5 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Rostul de dimineață: Cu mașinile încărcate în căruță, pe drumul național…!

O neobișnuită caravană a traversat agale, miercuri dimineață, drumul național 17, chiar la intrarea în Bistrița, cu puțin înainte de pasarelă: într-o căruță erau două caroserii de mașini una peste alta, apoi o dubiță albă, ținută de „căpăstru” de un bărbat îmbrăcat în negru, apoi o altă căruță – care deschidea drumul neobișnutului convoi, și ea având în spinare o mașină…!

Un bistrițean vigilent a surprins miercuri dimineață o fază cel puțin inedită (dacă nu cumva de-a dreptul genială, ba poate chiar fantastică) – desprinsă parcă dintr-un film de Goran Bregović: un cal alb, ținut de căpăstru de un bărbat la bustul gol – căci era un soare dogoritor în acel moment al zilei – trăgea cu nădejde o căruță, deasupra căreia se odihnea „îmbarcată” caroseria unei mașini (că mașină întreagă nu putea fi)…!

Urma, agale și legată cu „ață”, o dubiță albă, ținută și ea de „căpăstru” de un alt bărbat – iar în final, la coadă – o a doua căruță trasă de un cal căprui, acesta din urmă, mai zdravăn și mai puternic, căci trăgea după sine o căruță cu două caroserii de mașini una peste alta…!

Neobișnuitul transport a fost surprins „în flagrant”, traversând încet drumul național – dinspre Viișoara, spre Bistrița, fiind urmărit cu amuzament, dar și îngrijorare, de cei de pe margine… Într-o scurtă secvență video caravana depășește fără probleme mașinile care staționează pe drum, în timp ce altele trec în viteză, din sens opus…

Ce anume căutau pe-acolo, unde aveau de gând să ajungă, care să fi fost destinația finală sau ce gânduri nutreau cei care au condus neobișnuita caravană – rămâne un mister… Sperăm că nu s-a prăbușit nimic pe drum și că nimeni nu a avut de suferit… Nici măcar caii…!

[arve url=”https://youtu.be/iMxUobiT26g” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: