19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Rostul de dimineață: La Băile Figa, în căutarea sensului pierdut…

Așa cum ochiul cere lumină, iar sufletul – pace, trupul cere distracție și tobogane. Mai ales la Băile Figa. E plin și-n zilele lucrătoare, nu doar în weekend. Iar oamenii, avizi de plăceri estivale, se străduiesc să respecte regulile impuse de contextul actual…

O raită pe la Băile Figa, în mijlocul săptămânii, îți confirmă din plin bănuiala: oamenii simt totuși nevoia să imprime un sens acestor zile de vară caniculare.

Desigur, în contextul actual – atât de strâmt, contorsionat și încrâncenat – cel mai simplu este să caute sensul cu pricina la Băile Figa.

Unde turiștii au la dispoziție apă de bălăceală, afișe pretutindeni, semne de distanțare și mesaje audio. Nu lipsesc nici dozatoarele cu dezinfectant. Instalate la baie, dar și pe aleile dintre bazine.

Copiii și tinerii par încă topiți după viteza cu care toboganele îi izbesc în apă. Așa că stau frumos la rând, la 2 metri distanță. Supravegheați îndeaproape de fluierul ascuțit al salvamarilor.

Deși pe paginile de socializare a circulat zilele trecute un filmuleț aproape sugestiv – la cel mai mare tobogan din țară încă se lucra. Excavatoarele și muncitorii încă roboteau în jurul lui. Semn că mai durează câteva zile până când amatorii de senzații tari și vârtejuri vor aluneca pe valuri în jos…

Se pot încerca, până atunci – aerosolii:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...