13 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Rostul de dimineață: Merită și oile un bazin nou, perfect pentru o sfântă îmbăiere

Oile placideee… s-au așternut la iernaaat…” Dar nu despre așa ceva este vorba în propoziție, de această dată. Ci despre un străvechi obicei de pe meleagurile noastre, surprins de profesorul Dorel Nicoară, în Măgurele…

Profesorul Dorel Nicoară de la Palatul Copiilor a lăsat deoparte roboții și electronica, zilele trecute. S-a nimerit să fie martorul unui străvechi și atât de necesar obicei al ciobanilor: îmbăierea oilor… 

Totul s-a întâmplat pe pășunea din Măgurele, acolo unde a fost inaugurat, cu un drum, și noul bazin dedicat acestui obicei. Aproape necunoscut celor de la oraș, dar sfânt pentru orice cioban autentic.  

Odată cu venirea toamnei, crescătorii de ovine știu că trebuie să pregătească animalele pentru sezonul rece. Primul pas este deparazitarea externă a ovinelor, care se face prin îmbăiere… O etapa extrem de importantă pentru sănătatea animalelor. Nu degeaba circulă prin popor vorba că „îmbaierea la oaie este sfântă…” – ne reamintește profesorul.

Foto & Video @ Dorel Nicoară 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!