18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Rostul de dimineață: Merită și oile un bazin nou, perfect pentru o sfântă îmbăiere

Oile placideee… s-au așternut la iernaaat…” Dar nu despre așa ceva este vorba în propoziție, de această dată. Ci despre un străvechi obicei de pe meleagurile noastre, surprins de profesorul Dorel Nicoară, în Măgurele…

Profesorul Dorel Nicoară de la Palatul Copiilor a lăsat deoparte roboții și electronica, zilele trecute. S-a nimerit să fie martorul unui străvechi și atât de necesar obicei al ciobanilor: îmbăierea oilor… 

Totul s-a întâmplat pe pășunea din Măgurele, acolo unde a fost inaugurat, cu un drum, și noul bazin dedicat acestui obicei. Aproape necunoscut celor de la oraș, dar sfânt pentru orice cioban autentic.  

Odată cu venirea toamnei, crescătorii de ovine știu că trebuie să pregătească animalele pentru sezonul rece. Primul pas este deparazitarea externă a ovinelor, care se face prin îmbăiere… O etapa extrem de importantă pentru sănătatea animalelor. Nu degeaba circulă prin popor vorba că „îmbaierea la oaie este sfântă…” – ne reamintește profesorul.

Foto & Video @ Dorel Nicoară 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: