1.4 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Rostul de dimineață: Tablou cu ruine pe care le pândim de zece ani topindu-se văzând cu ochii

Aproape fără suflare, scârțâind amarnic din încheieturi, cu priviri pustiite și probabil bântuită de insuportabile amintiri… Urâțită și cu oasele rupte… Gata să se prăbușească de pe picioare… Așa o știm de peste zece ani.

Peste linie, de la distanța cuvenită, clădirea transformată în ruine pare un capac pus tuturor posibilităților imobiliare. Un dop îndesat la capătul unei străzi.

Strada Florilor.

În apropiere se înalță semeață – ca scoasă din cutie – și Școala Gimnazială Nr 4.

Fapt care, cu puțină imaginație, nu face decât să învârtă și mai adânc cuțitul în rană. Pe de o parte școala proaspăt renovată, pe de altă parte – ruinele care se tânguie sistematic.

Dar nu le înțelege nimeni. Pentru că, nu-i așa?, în ziua de azi, nu-i mai pasă nimănui de limba ruinelor. Cu atâtea necazuri și nervi explodați peste tot în aer, cu atâtea amenințări și presupuneri scăpate de sub orice control sanitar – fix asta ne lipsește. Să admirăm cum moare o clădire de-a lungul anilor. Cum se topește văzând cu ochii. Cum îi mai pică o țiglă, un geam, o ușă…

De-a cui o fi? Ce misterioase sau întunecate secrete ascunde?

Poate afla oricine dacă sare pârleazul… 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...