12.1 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

Pompierii, ”disperați” de atâtea incendii de vegetație, cer ajutorul preoților

Județul nostru ”arde”, de zile bune, din cauza incendiilor de vegetație. Disperați de numărul mare de intervenții pe această linie, pompierii cer ajutorul preoților.

Curățenia de primăvară, făcută pe câmpuri le-a dat bătăi de cap pompierilor. Media intervențiilor la incendii de vegetație a fost de 10 incendii pe zi, în unele perioade.

Acum, la final de lună, vom face un bilanț al tuturor incendiilor de vegetație. Sunt foarte multe incendii. Și cred că numărul e dublu față de aceeași perioadă a anilor trecuți. Am chemat și colegi de acasă la stingerea incendiilor. ne-au ajutat voluntarii, cei de la primării, ocoale silvice. Sunt mult mai muolte incendii, poate și din cauza secetei. Am avut și un decedat, și o persoană arsă” a explicat colonelul Constantin Florea, șeful ISU BN.

Deși au fost suprasolicitați cu stingerea incendiilor, s-au ocupat și de prevenire și informare.

Pe lângă intervenții, am aplicat și amenzi, am făcut și informare și conștientizare, patrule, am dast și alerte prin Ro-Alert” a subliniat șeful ISU BN.

Acum vor să apeleze la preoți.

Vrem să facem o campanie și cu ajutorul preoților. Să-i anunțe pe oameni și să-i determinăm să nu mai dea foc la miriști și la mizeriile pe care le au” a explicat Constantin Florea, șeful ISU BN.

Despre cum ”scapă” de amenzile de la Mediu cei ce aprind vegetația uscată, în articolul de mai jos:

Cum au ajuns să scape de amenzi inconștienții care își curăță terenurile prin incendiere

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. GANDIRE DE 2 LEI CE FEL DE APEL LA -PREOTI -CE POATE FACE UN PREOT CE AU FACUT PREOTI AN RAZB. RUSSI UCRAINIA.MINCE mica avezi. -poate face minuni numai –FRUMOSUL SI IUBITUL –POMOHACI -PASTORUL DE TINERI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....