-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

S-au afișat rezultatele la examenul de Evaluare Națională: Cea mai bună medie aparține unui elev din Ilva Mică!

Niciun elev din Bistrița-Năsăud nu a obținut media 10 la Evaluarea Națională. Însă cea mai bună medie (cu 9.90 la Română și 10 la Matematică) aparține unui elev din Ilva Mică!

În timp ce absolvenții de liceu trec prin febra examenului de Bacalaureat și susțin azi cea de-a doua probă – elevii de clasa a VIII-a au scăpat de-o grijă.

S-au afișat rezultatele de la examenul de Evaluare Națională 2021.

Așa cum s-a întâmplat și anul trecut, absolvenții de gimnaziu nu și-au văzut numele pe listele cu rezultate. În prima zi de examen, la Evaluarea Națională, elevii au primit un cod pe îl pot căuta în liste – AICI.

În dreptul fiecărui cod sunt trecute notele de la Limba română, Matematică și Limba maternă, precum și media de examen.

În Bistrița-Năsăud nu s-a obținut nicio medie de 10. Cele mai bune note aparțin unor elevi de la Școala Gimnazială Nr 1, cinci dintre ei clasându-se în Top 15.

Tot cu medii foarte aproape de 10 sunt și elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” sau Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului.

158 de elevi din Bistrița-Năsăud au obținut medii peste 9 la Evaluarea Națională.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, rata de participare la nivelul județului Bistrița-Năsăud a fost de 95,7%. 

La Evaluarea Națională au participat 1939 de candidați din cei 2031 de absolvenți înscriși. 

Dintre cei 1939 de candidați prezenți, 1493 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). A rezultat astfel o rată de 77%, puțin peste media națională care este 76,80%.

La proba de Limba și literatura română, 1664 de candidați (85,64%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci).

6 candidați au primit nota 10.00 la Română. Este vorba despre elevi de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița (1), Liceul Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului (1), Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița (2), Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița (1) și Școala Gimnazială Nușeni (1). 

La proba de Matematică, 1292 de candidați (66,57%) au note peste sau egale cu 5 (cinci).

4 candidați au reușit să facă lucrări de 10.00 la cea de-a doua probă de Evaluare. Sunt elevi care au studiat la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița (1), Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița (1), Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud (1) și Școala Gimnazială „Demian Nechiti” Ilva Mică (1).

La proba de limbă şi literatură maternă, 61 candidaţi (98,38%) au obținut note peste sau egale cu 5, iar 4 candidaţi de la Școala Gimnazială Cireșoaia au obţinut nota 10 la Limba maghiară.

Niciun elev nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă, se mai precizează în comunicatul Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...