21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

S-au enervat polițiștii! De luni se revoltă și boicotează M.A.I.!

Sindicatul Național al Polițiștilor din România – DECUS – anunță un boicot al M.A.I. Polițiștii s-ar fi săturat de abuzurile din sistem și de luni se revoltă. Nu vor face proteste cu pancarte. „Am propus câteva măsuri pe care le vor pune în aplicare polițiștii și polițiștii de frontieră”, anunță aceștia.

Polițiștii s-ar fi săturat de abuzurile din sistem. Deși ar fi făcut mai multe solicitări către conducerea MAI, doleanțele nu le-ar fi fost ascultate.

În acest context, Sindicatul Național al Polițiștilor din România – DECUS – a realizat că protestele și presiunile făcute până acum nu au niciun rezultat.

În urma consultării membrilor noștri de sindicat, am ajuns la concluzia că forma de protest „în stradă” pe sub ferestrele guvernanților pentru a ne cere drepturile nu mai este de actualitate. Tot așa cum nici mitingurile din ultimii ani nu au avut niciun rezultat notabil.

Mai mult, sursele noastre extrem de credibile de la vârful Ministerului Afacerilor Interne ne-au transmis că scandatul de lozinci și afișatul de bannere preț de o oră-două este cea mai convenabilă formă de protest din punctul de vedere al ministeriabililor. Nici pe ministrul Bode și nici pe alții de la butoane nu îi deranjează câțiva „rătăciți” (este exact termenul folosit pe holurile M.A.I.) care încearcă, fără efect, să se facă auziți”, au scris cei de la SNPR DECUS pe Facebook.

Așa a luat naștere ideea BOICOTULUI

Boicotul nu are ca scop beneficii financiare ci se solicită aplicarea legii.

Nu minimalizăm și apreciem efortul colegilor noștri care continuă această formă de manifestare a nemulțumirilor. Organizația noastră sindicală propune însă, și va pune în aplicare, alături de mii de polițiști din toată țara, o altă formă de protest, cu impact major asupra celor care ne ignoră: BOICOTUL!

Ați citit bine! Începând de luni – 22 august, vom boicota activitatea din Ministerul Afacerilor Interne, pe termen nedefinit. Și nu ne vom opri până nu ne vor fi acordate integral drepturile prevăzute de lege. Nu cerem măriri salariale, nu cerem bonificații sau alte avantaje materiale, decât aplicarea legii”, se arată în aceeași postare.

Ce vor face și ce nu vor face polițiștii, începând de luni

Biroului Executiv al SNPR DECUS a propus câteva măsuri pe care le vor pune în aplicare polițiștii și polițiștii de frontieră.
Aceste măsuri respectă totuși sarcinile prevăzute în fișele posturilor și nu încalcă legea.

Pentru Poliția Română:

 • Aplicarea sancțiunii principale cu avertisment în cazul săvârșirii oricăror contravenții, de orice gen.
 • Respectarea programului de lucru, fără a mai efectua ore suplimentare în afara acestuia.
 • Controalele în trafic vor fi efectuate mult mai minuțios, atât în ceea ce privește încărcătura/interiorul autovehiculelor, cât și controlul documentelor personale și ale autovehiculelor.
 • Timp de o oră în fiecare zi, echipajele de poliție rutieră și ordine publică nu vor mai patrula în raza de competență. Vor răspunde doar solicitărilor de urgență efectuate prin apel 112.
 • Pauza de masă cuprinsă între 20 de minute și o oră, în funcție de tipul programului, va fi luată în mod unitar, în același timp, de către toți polițiștii fiecărei subunități.
 • De asemenea, declarațiile părților vătămate, ale martorilor și/sau ale făptuitorilor vor necesita amănunte mult mai concludente. Aceasta poate duce spre un interval de timp de câteva ore pentru finalizarea declarației/plângerii.
 • Polițiștii vor ieși de pe grupurile de Whatsapp pe linie profesională, prin care în mod ilegal le sunt transmise indicații executorii, dispoziții sau alte informații de interes operativ.
 • Refuzul de a mai participa la ședințele de tragere cu armamentul din dotare sau la orele de pregătire fizică din timpul liber al polițistului. Aceste activități ar urma să se desfășoarea exclusiv în timpul programului de lucru.

Pentru Poliția de Frontieră:

 • Toate verificările în bazele de date se vor efectua exclusiv prin intermediul stațiilor TETRA din dotare. Vor refuza să mai efectueze această activitate de pe telefoanele mobile personale.
 • Autovehiculele înmatriculate în alte state vor fi verificate punctual, fără excepție, prin intermediul dispeceratelor.
 • Respectarea timpilor de deplasare la și de la frontiera verde, conform prevederilor Concepției de Supraveghere a Frontierei de Stat.
 • De asemenea, controalele:
  • atuovehiculelor
  • ale conducătorilor auto
  • ale mărfurilor
  • și ale pasagerilor în punctele de trecere ale frontierei de stat vor fi efectuate mult mai amănunțit. Aceasta va duce implicit la cozi interminabile, firește fără voia noastră, respectând doar litera legii.

Evident, această listă poate fi îmbunătățită și suplimentată la nivelul fiecărei subunități de poliție, în funcție de imaginația constructivă a fiecărui membru de sindicat”, transmite SNPR DECUS.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...