1.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Salarii mai mari pentru primari, viceprimari, președinții și vicepreședinții consiliilor județene. Camera Deputaților a dat undă verde:

Astăzi, Camera Deputaților a aprobat creșterea salariilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților consiliilor județene. Proiectul inițial includea demnitarii, însă au rămas doar primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene.

168 de deputați au votat astăzi pentru acest proiect de lege, 79 împotriva și 4 s-au abținut. Proiectul inițial includea creșterea salariilor mai multor categorii de demnitari, însă în cele din urmă au rămas doar primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene. Săptămâna trecută și Senatul a dat okey-ul pentru acest proiect de lege.

Astfel, atât primarii, cât și viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene vor avea indemnizații actualizate cu salariul minim din 2021, când acesta a crescut la 2.300 de lei.

Asta înseamnă indemnizații nete lunare de peste 15.000-20.000 de lei. Creșterea ar urma să se aplice din 1 noiembrie.

Salariile demnitarilor sunt înghețate la nivelul anului 2019, Guvernul luând această decizie în pandemie.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Acuma doamna Mihaela, fără supărare la 1800 lei precis ai doar studii medii, trebuia mai multa școală și să te angajezi in sistemul public, doctor, profesor, economist etc.
    Studiile trebuie plătite, dar decât să dai in concitadini dvd mai bine v ați apăra drepturile.
    Romanul „de ce sa nu moara capra vecinului”
    Ne merităm soarta.

  2. Foarte bine că au crescut, inflația a crescut cu 17 %,este normal să crească salariile numai să crească la toți nu numai la președinți, primari , vice.
    Doamne ajuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...