18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Salva rămâne în topul național cu cei mai mulți vaccinați. Peste 60% din populație s-a imunizat

Comuna Salva rămâne pe locul 2 în topul național al localităților cu cei mai mulți vaccinați. Peste 60% din populația comunei s-a imunizat împotriva Covid-19. La polul opus este Parva, care are unul dintre cele mai mici procente din țară de vaccinați: 5,42%.

Potrivit ultimelor date cu privire la vaccinarea din țara noastră, Salva rămâne pe locul 2 în topul localităților cu cei mai mulți vaccinați.

61,21% din locuitorii comunei s-au vaccinat deja împotriva Covid-19. Salva și Dumbrăvița (Timiș) sunt singurele localități din țară unde procentul vaccinaților trece de 60%.

Bistrița-Năsăud are și o localitate în topul unităților administrativ teritoriale cu cele mai mici procente. Este vorba despre Parva, unde doar 5,42% din locuitori s-au vaccinat.

Practic, în Salva s-au vaccinat într-o singură lună câți s-au vaccinat în Parva într-un an. Parva este singura comună din județ cu sub 10% din populație vaccinată.

La nivel de județ, doar 43% din populație s-a vaccinat deja.

Municipiul Bistrița are 45% din populație vaccinată, orașul Beclean 41,2% Năsăudul 37,3%, iar Sângeorz-Băi doar 15,5%. Exceptând Salva și orașele, nicio altă comună nu are peste 40% din populație vaccinată.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...