-4.3 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Salva rămâne în topul național cu cei mai mulți vaccinați. Peste 60% din populație s-a imunizat

Comuna Salva rămâne pe locul 2 în topul național al localităților cu cei mai mulți vaccinați. Peste 60% din populația comunei s-a imunizat împotriva Covid-19. La polul opus este Parva, care are unul dintre cele mai mici procente din țară de vaccinați: 5,42%.

Potrivit ultimelor date cu privire la vaccinarea din țara noastră, Salva rămâne pe locul 2 în topul localităților cu cei mai mulți vaccinați.

61,21% din locuitorii comunei s-au vaccinat deja împotriva Covid-19. Salva și Dumbrăvița (Timiș) sunt singurele localități din țară unde procentul vaccinaților trece de 60%.

Bistrița-Năsăud are și o localitate în topul unităților administrativ teritoriale cu cele mai mici procente. Este vorba despre Parva, unde doar 5,42% din locuitori s-au vaccinat.

Practic, în Salva s-au vaccinat într-o singură lună câți s-au vaccinat în Parva într-un an. Parva este singura comună din județ cu sub 10% din populație vaccinată.

La nivel de județ, doar 43% din populație s-a vaccinat deja.

Municipiul Bistrița are 45% din populație vaccinată, orașul Beclean 41,2% Năsăudul 37,3%, iar Sângeorz-Băi doar 15,5%. Exceptând Salva și orașele, nicio altă comună nu are peste 40% din populație vaccinată.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: