8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Salvatorii de la Lechința: Am văzut multe, dar nimic nu se compară cu misiunea de azi!

Ca și salvator, ai de-a face cu fel și fel de misiuni. Cu lupte contra cronometru pentru a salva viața cuiva, pentru a-i mai ”da” câteva zile pe pământ. Echipajul de intervenție de la Lechința a avut parte azi de o misiune cu totul deosebită. ”Am văzut multe…dar nimic nu se compară cu misiunea de azi!” au spus salvatorii.

Telefonul sună și salvatorii fug spre a stinge un incendiu, a scoate pe cineva dintre fiarele contorsionate…Dau lupte contra cronometru și depun eforturi ca o inimă să mai bată, să redea pe cel întins pe jos celor dragi…

Fiecare misiune e o provocare, iar unele nu ai cum să le uiți.

E și exemplul unei misiuni la care a intervenit azi echipajul Punctul de lucru de la Lechința din cadru ISU BN.

Au mers să preia o femeie ce urma să aducă pe lume un bebeluș. Doar că micuțul nu a mai așteptat să ajungă la spital, așa că a obligat echipajul medical să tragă pe dreapta și să-l ajute să vadă pentru prima dată lumina zilei.

Andrei a venit pe lume ajutat de cei trei paramedici. Iar salvatorii au pus această experiență în topul misiunilor la care au intervenit.

COLEGII DE LA ISU BN au făcut publică ”reacția la cald” a colegilor

Am văzut multe în cei nouă ani de când sunt paramedic, la cele patru resuscitări reușite a tremurat carnea pe mine de emoție și bucurie, dar nimic nu se compară cu misiunea de astăzi. Suntem în al nouălea cer că am reușit să îl ajutăm pe voinicul Andrei să vină sănătos pe lume!” ne-a spus Sami, decanul de vârstă al echipajului de paramedici de la Punctul de Lucru Lechința.

Alături de sergenții major Ionuț Emanuel Floroaie și Vasile Dănuț Damian, plutonier adjutant Karoly Samuel Baczonyi, cei trei salvatori au dus la bun sfârșit misiunea pe care nu o vor putea uita niciodată!

Au preluat din localitatea Șopteriu, județul Bistrița – Năsăud o femeie gravidă, cu iminență de naștere, iar după nici 10 minute au fost nevoiți să tragă pe dreapta și să facă ceea ce știau până atunci doar în teorie.

Mămica era din ce în ce mai confuză, dar au reușit cumva să o liniștească! Și au reușit, în totalitate, în momentul în care i l-au pus în brațe pe voinicul familiei. Un copil minunat, foarte gălăgios și energic (semn de sănătate).

Cei doi tineri salvatori, colegi de promoție în anul 2018 ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești, ne-au spus că este cea mai intensă misiune la care au participat și că își găsesc cu greu cuvintele să descrie ce simt. Împlinire și fericire, asta am reușit să scoatem la cald de la ei!

Sănătate micuțului Andrei, mamei curajoase și, bineînțeles, tatălui și celor doi frați mai mari, care îi așteaptă cât mai repede acasă!

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.