21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Sâmbătă și duminică, în Piața Centrală: oaie la proțap, pastramă sau tocăniță de oaie, dar și Povilă de Bârgău!

Bistrițenii sunt așteptați în număr cât mai mare în acest weekend, în Piața Centrală: aici poposește Caravana „Alege oaia”, iar în corturile special amenajate se poate degusta tocăniță, oaie preparată la proțap, brânzeturi și pastramă de oaie…!

Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent sâmbătă, 12 mai, la Bistrița pentru a susține personal Caravana Campaniei naționale de informare și promovare, „Alege oaia!”.

Evenimentul este organizat de Direcția pentru Agricultură Județeană Bistrița – Năsăud, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Primăria Bistrița și Asociația Crescătorilor de Ovine Bistrița – Năsăud.

Timp de două zile (12 și 13 mai), în Piața Centrală din Bistrița va avea loc un târg special în cadrul căruia vizitatorii vor găsi produse apicole și de panificație, legume, brânzeturi, obiecte de artizanat, precum și țarcuri cu oi și miei. Bistrițenii sunt așteptați în număr cât mai mare la eveniment unde vor putea să deguste, în corturile special amenajate, tocăniță, oaie preparată la proțap, brânzeturi și pastramă de oaie.

Asociația Profamilia va prezenta publicului două produse tradiționale: Pită cu crumpiri și Povilă de Bârgău, iar buna dispoziție va fi asigurată de un ansamblu folcloric compus din dansatori și soliști vocali – se precizează pe pagina de Facebook a campaniei.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, de la ora 14:00, iar bistrițenii interesați pot să viziteze târgul sâmbătă, 12 mai, între orele 14:00 – 17:00 și duminică, 13 mai, între orele 11:00 – 17:00.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...