26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

SCANDAL în Consiliul Județean, după ce Aquabis a anunțat majorarea tarifelor și cu 40%

Majorările anunțate de Aquabis pentru anul acesta i-a făcut pe consilierii județeni să reacționeze. Unii au refuzat să voteze un proiect de hotărâre ce viza mandatarea administratorului public al județului să dea girul unor majorări de tarife care se apropie și de 40%.

În ședința de Consiliu Județean de astăzi a fost votat un proiect de hotărâre ce viza mandatarea administratorului public al județului să voteze în ADI Apă –Canal noul plan tarifal al celor de la Aquabis.

Majorările substanțiale de prețuri i-au determinat pe unii consilieri să nu voteze acest proiect, iar pe alții să ceară ajutor chiar de la parlamentarii care ne reprezintă județul.

Potrivit documentelor, anul acesta, tariful la apă va crește în tot județul cu 29%. Tariful la canalizare va crește cu nu mai puțin de 39%.

„Nu este oportună acum această majorare, consider că nu este bine să îngreunăm și să punem în cârca oamenilor niște costuri care nu sunt justificate. Nu voi vota acest proiect. Este inadmisibil așa ceva. Sunt împotriva acestei scumpiri”, a precizat în ședința de Consiliu Județean, Calo Viorica (PNL).

Un alt consilier a propus ca să se ceară ajutorul parlamentarilor de Bistrița-Năsăud care să vorbească la ministere să se reducă din costurile de operare ale Aquabisului, cu electricitatea de exemplu.

Prețurile ar putea scădea, dacă se „temperează” curentul și gazul

Prezent a fost și Răzvan Grec, șeful ADI Apă-Canal, care a precizat că dacă vor scădea costurile cu electricitatea și gazul datorate va scădea și tariful la apă.

„Aquabis nu ar fi modificat planul tarifar dacă nu ar fi intervenit aceste tarifuri de operare. Acesta (n.r. planul tarifar prezentat consilierilor) poate fi modificat dacă prețurile își revin. Suntem nevoiți să venim cu acest plan tarifar modificat pentru anul 2022”, a spus Răzvan Grec.

Acesta a fost susținut de vicepreședintele Consiliului Județean, Tabără Camelia care a completat: „Problema este una generală, una natională, iar în momentul în care se va interveni cu mecanisme reglatoare se va putea interveni cu hotarare de consiliu”.

În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost adoptat.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Și apă de ploaie o scumpiri care trece prin sistemul de canalizare.
    Cum este posibil apa de ploaie să meargă pe aceiași canalizare că a wc.?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...