-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

FOTO – Scandal între Academia Gloria Bistrița și părinții copiilor antrenați de club

Săptămâna aceasta s-a iscat un adevărat scandal între Academia de fotbal Gloria Bistrița, care antrenează juniori, și părinții copiilor legitimați aici. Aparent, părinții nu și-ar putea transfera copiii la un alt club sportiv fără a plăti o anumită sumă de bani Gloriei. Dacă părinții susțin că e ilegal, Academia are o cu totul altă poziție.

Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de un grup de părinți ai căror copii aparțin de Academia de fotbal Gloria Bistrița. Aceștia s-au plâns că cei de la Academie le-ar fi cerut 1.000 lei, de copil, pentru a face posibil transferul către un alt club de fotbal.

Părinții ar vrea să-și mute copiii la LPS Bistrița. Aceștia susțin că suma cerută nu e justificată, întrucât niciun părinte nu ar fi semnat niciun contract în acest sens.

„Noi figurăm aici de câțiva ani de zile. În ultima perioadă am avut tot felul de neînțelegeri vizavi de clauzele contractuale ale copiilor, nu suntem mulțumiți de club. Am considerat că Liceul cu Program Sportiv este mai competent. Majoritatea părinților care au fost pentru transfer au întâmpinat probleme. Ni s-a spus că transferul poate fi efectuat doar dacă plătim o taxă, care mie mi se pare ilegală. Trei dintre părinți au plătit transferul. Noi simțim că ne-a ajuns cuțitul la os”, a spus Iulia Dragu, unul dintre părinți.

Conform conducerii clubului, într-adevăr, nu există niciun document semnat în acest sens. Însă aceștia au explicat că fiecare club sportiv funcționază după o serie de reguli și criterii aplicabile pretutindeni. Astfel, Statutul și Regulamentele Federației Române de Fotbal le dă dreptate celor de la Academie, în a cere bani pentru a face posibil transferul.

Academia Gloria e un club de fotbal de drept privat, nu am folosit bani publici. Academia a investit niște bani în copii, au fost instruiți și pregătiți de Academie timp de trei ani de zile. Ca și într-o afacere, e normal să vrem să ne recuperăm acești bani. Există Regulamentul Federației Române de Fotbal care naște niște obligații în acest sens”, a declarat Marius Petrina, unul dintre asociații Academiei Gloria Bistrița.

De aceeași părere este și Dan Jiga, președintele Asociației Județene de Fotbal, care susține că „În raport cu anii în care copiii au fost legitimați acolo și de nivelul la care se duc, există o anumită sumă de bani pentru realizarea unui transfer. Ei (n.n. – copiii) sunt din 2016 legitimați în cadrul Academiei Gloria.”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.