16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Școlile și-au deschis porțile! Aproape 100, fără a avea avize de la pompieri sau de la Direcția de sănătate

Anul școlar a început, așa că preșcolarii și elevii s-au prezentat la unitățile de învățământ. Unii copii se expun însă unor riscuri. Aproape 100 de școli nu au autorizație de la pompieri și nici de la Direcția de Sănătate Publică.

A început școala! Preșcolarii și elevii se silesc să nu absenteze! Însă cu ce cost? Unele unități școlare nu au autorizațiile necesare.

În județul nostru există 315 unități/structuri școlare.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Bistrița – Năsăud, 93 de unități nu au autorizație din partea Direcției de Sănătate Publică. Dintre acestea, 41 nu au canalizare sau apă curentă. O unitate școlară, aflată în această situație, este „la doi pași” de municipiul Bistrița, în cartierul Slătinița.

Copiii merg la toaletă în curte și au condiții precare. Mai multe informații despre aceasta puteți citi AICI.

Cele 315 unități de învățământ au în compoziție 498 de clădiri.

În județul Bistrița-Năsăud, 101 clădiri cu destinația de învățământ sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, iar 86 de construcții nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Din cele 86 construcții neautorizate cu destinația învățământ, 22 dețin aviz de securitate la incendiu”, explică reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență BN.

Față de anul trecut școlar, acum, 19 noi clădiri au autorizație din punct de vedere al securității la incendiu.

311 clădiri nu au nevoie de autorizație din partea ISU BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.