0.1 C
Bistrița
joi, februarie 2, 2023

Scrisoare deschisă din partea deputatului Bogdan Ivan Gruia, pentru ministrul Educației și Aurelia Dan, inspector școlar general ISJ BN

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a transmis o scrisoare deschisă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, dar și profesoarei Aurelia Dan, care conduce Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud. Acesta se referă la participarea Mărioarei Jauca – inspector școlar pentru management educațional în ISJ BN – la congresul PNL.

Stimate D-le Ministru / Stimată D-nă Inspector General,

Opinia publică din Bistrița-Năsăud a rămas oripilată la vederea unor imagini reprobabile cu inspectorul școlar Mărioara Jauca. Prezentă la congresul PNL, pe data de 25 septembrie, doamna inspector a oferit în văzul tuturor dovada clară că în învățământul românesc patimile politice nasc monștri comportamentali.

De asemenea, doamna inspector a încălcat flagrant regulile sanitare impuse în pandemie. S-a eschivat de la obligativitatea purtării măștii la o adunare publică! Implicit, a instigat la nerespectarea normelor legale. Totodată, doamna inspector Jauca a confirmat, dacă mai era nevoie, că patima politică devansează spiritul și imaginea învățământului românesc, chiar în plină pandemie.

În aceste circumstanțe, doamna inspector Mărioara Jauca nu mai poate fi un vector decizional în Bistrița-Năsăud. Imaginea sa în fața elevilor, a corpului profesoral și a părinților a fost compromisă. Sfidarea de a urla la propriu, în plin val 4 al pandemiei, fără mască, din balcon, în capul celor de jos, într-un spațiu închis, unde era om lângă om sfidează pe fiecare părinte și elev din Bistrița-Năsăud, obligat să poarte mască la ore sau și mai rău, să facă școală în sistem online. Dar, regulile aplicabile tuturor dascălilor și elevilor din județ, nu se aplică și doamnei inspector Jauca.

Învățământul românesc trece printr-o perioadă grea.

Cu atât mai mult, un asemenea comportament care face deliciul internetului și reprezintă un model de evitat pentru orice elev din județul nostru. Acesta poate aduce grave prejudicii muncii pe care foarte mulți dascăli responsabili o depun în această perioadă grea.

Învățământul nu este maidan și nici sinecură de partid ! În lumina celor prezentate, vă rog să luați de urgență măsurile ce se cuvin și să o demiteți de urgență din funcția de Ispector Școlar pe doamna Mărioara Jauca.

Acționați până nu va fi prea târziu!

Cu aleasă considerație,

Ivan Bogdan-Gruia,

Deputat PSD BN

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Interesantă Bistrița, voi nu credeți? Adică gruiul politic îi cere inspectorului politic să-l destituie rapid pe alt inspector numit tot politic. Vorba lui Țugurlan din Moromeții: Pfui pe politica voastră și voi și eu!

  2. Sa-mi fie cu iertare, dar se cere sanctionarea unui inspector pt ca a urlat la o competitie, fie ea si politica, dar nimeni nu cere sanctionarea si mai ales corectarea unor probleme mai grave din invatamant? Pai hai sa o luam asa: anul trecut am facut n demersuri sa incerc sa imi rezolv o situatie grava de la clasa fiului meu, sectia germana, o clasa condusa de o invatatoare ce pedepseste copiii, nu ii evalueaza corect, nu ii invata deprinderile ce trebuie sa si le formeze, ii pune pe copii sa se umileasca public, ii pune sa stea cate o ora cu capul pe banca, pt ca nu le preda le da acasa teme cate 16 pagini de exercitii, daca vorbesc in pauza de masa si nu au masca pe fata le interzice sa manance…cate si cate altele…. Din toate demersurile parintilor concluzia inspectoratului a fost ca eu sunt “controcorrente”. Pt ei nu are absolut nicio importanta faptul ca dupa un an in care a predat la clasa acest mirific cadru didactic au plecat 5 copii din clasa, din care unul de etnie germana, 2 copii nascuti si crescuti in Germania, unul bun la germana!!! Repet, 5 copii s-au transferat din acea clasa, au ingrosat randurile claselor de romana, pt ca inspectoratul, cot la cot cu ministerul, a facut scut in jurul unui cadru didactic! De ce niciun politician nu cere sanctionarea inspectorilor/directorului care se lauda cu inspectii la clasa? De ce nimeni nu cauta o solutie reala, pt ca adevarul e greu de stabilit si e al fiecaruia, dar de ce nu se cere sanctionarea celor care permit ca un cadru didactic sa devieze viitorul unui copil? In cazul acesta 5 copii!? De ce nimeni nu cauta sa ia apararea copiilor si sa sanctioneze pe cei care tolereaza un cadru didactic ce umileste copiii si le interzice dreptul de a-si manca mancare in pauza, un cadru didactic ce ii refuza parintelui si dreptul la sedinta? Astea nu trebuie sanctionate? Numai un inspector ce a urlat sa isi sustina preferatul in competitia interna a partidului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: