13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany: „Am avut coadă la vaccinare”. Câți s-au vaccinat cu doza 3 în prima zi

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany, ieri punctul de vaccinare de la spital a lucrat la capacitate maximă. Mai mult, bistrițenii au stat la coadă să se vaccineze. 162 dintre bistrițeni s-au vaccinat cu doza a treia.

Pentru prima oară după mult timp, ieri la punctul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost coadă. Peste 70% din cei care s-au vaccinat ieri la spital au făcut doza a treia. De altfel, ieri a și fost prima zi în care s-a putut face doza 3.

„Încă de dimineață am avut coadă, mult timp a trecut de când punctul de vaccinare nu a lucrat la capacitate maximă. Ieri am avut 162 de imunizări cu doza trei, 36 doza cu prima doză și 10 cu rapelul”, a spus Gabriel Lazany, aseară, la Bistrițeanul Live.

Printre cei care s-au vaccinat cu a treia doză s-au numărat angajații Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care au și fost printre primii vaccinați în iarnă. Oricine dorește să se vaccineze cu doza 3 se poate prezenta la unul dintre punctele de vaccinare, fără programare.

„Dacă luăm la nivelul întregului județ, numărul persoanelor nou vaccinate, cu doza întâi a crescut foarte mult săptămâna aceasta. Este în creștere, dar nu pe considerente de informare, ci lumea a văzut ce se întâmplă în jur. Tot mai mulți apropiați se îmbolnăvesc și ajung în stare gravă la spital și atunci lumea începe să conștientizeze importanța vaccinării”, a mai spus Lazany.

La nivelul județului, 760 de persoane s-au vaccinat ieri. Dintre acestea, aproape 300 cu doza 1 și 433 cu doza 3.

Emisiunea la care a participat Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...