-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany: „Am avut coadă la vaccinare”. Câți s-au vaccinat cu doza 3 în prima zi

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany, ieri punctul de vaccinare de la spital a lucrat la capacitate maximă. Mai mult, bistrițenii au stat la coadă să se vaccineze. 162 dintre bistrițeni s-au vaccinat cu doza a treia.

Pentru prima oară după mult timp, ieri la punctul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost coadă. Peste 70% din cei care s-au vaccinat ieri la spital au făcut doza a treia. De altfel, ieri a și fost prima zi în care s-a putut face doza 3.

„Încă de dimineață am avut coadă, mult timp a trecut de când punctul de vaccinare nu a lucrat la capacitate maximă. Ieri am avut 162 de imunizări cu doza trei, 36 doza cu prima doză și 10 cu rapelul”, a spus Gabriel Lazany, aseară, la Bistrițeanul Live.

Printre cei care s-au vaccinat cu a treia doză s-au numărat angajații Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care au și fost printre primii vaccinați în iarnă. Oricine dorește să se vaccineze cu doza 3 se poate prezenta la unul dintre punctele de vaccinare, fără programare.

„Dacă luăm la nivelul întregului județ, numărul persoanelor nou vaccinate, cu doza întâi a crescut foarte mult săptămâna aceasta. Este în creștere, dar nu pe considerente de informare, ci lumea a văzut ce se întâmplă în jur. Tot mai mulți apropiați se îmbolnăvesc și ajung în stare gravă la spital și atunci lumea începe să conștientizeze importanța vaccinării”, a mai spus Lazany.

La nivelul județului, 760 de persoane s-au vaccinat ieri. Dintre acestea, aproape 300 cu doza 1 și 433 cu doza 3.

Emisiunea la care a participat Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...