Scrisoare deschisă pentru premierul Florin Cîțu, de la preotul din Nepos: „Vă rog în numele urmaşilor luptătorilor anticomunişti ucişi de securitate…”

0
145

Preotul Vasile Rus din Nepos a trimis recent o scrisoare deschisă, adresată premierului Florin Cîțu. Prin intermediul acesteia, preotul din Nepos îi transmite premierului – „în numele urmaşilor luptătorilor anticomunişti ucişi de securitate” – o rugăminte: 

Publicată în NapocaNews, scrisoarea deschisă semnată de preotul Vasile Rus din Nepos îl roagă pe premierul Florin Cîțu „în numele urmaşilor luptătorilor anticomunişti ucişi de securitate”, să îl readucă pe profesorul Gheorghe Petrov în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

Se întâmplă în contextul în care, cercetătorul Gheorghe Petrov – cel care a avut un rol deosebit de important în investigarea unor atrocități comise de Securitate – a fost obligat să părăsească Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

La finalul anului trecut, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a dispărut, practic, pe furiș.

Conform Mediafax, încălcând Constituția și alte câteva legi în vigoare, IICCMER a fost înlocuit cu o nouă structură secretizată. Institutul colectează informațiile referitoare la trecutul comunist, însă nu le mai face publice, ci le introduce în categoria unor informații „confidențiale”.

Secretizarea crimelor și abuzurilor comunismului pare să fie unul dintre marile eșecuri ale actualei guvernări liberale – se mai precizează în articolul Mediafax. Guvernul lui Iohannis devine astfel o anexă a fostei Securități, iar actualul președinte devine complice al crimelor și abuzurilor Securității.

Preotul din Nepos îi scrie premierului „în calitate de nepot al primarului liberal Toader Dumitru, ucis de securitate în 24 iunie 1949, în Dealul Crucii la Nepos şi deshumat de I.I.C.C.M.E.R în zilele de 27 şi 28 aprilie 2009”.

Vin înaintea dumneavoastră cu rugămintea ca Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România să continue activitatea de cercetare, de căutare şi deshumare a luptătorilor anticomunişti ucişi de securitate…”, scrie preotul Vasile Rus.

Acesta solicită și readucerea în cadrul institutului a profesorului Gheorghe Petrov.

Amintesc faptul că, prin munca acestui om minunat – urmaşilor luptătorilor anticomunişti li s-a făcut o reparaţie morală prin reînhumarea părinţilor lor ucişi de securitate cu ritual religios şi cu preot. De asemenea, în urma acestor acţiuni luptătorilor anticomunişti li s-a redat dreptul la memorie prin ridicarea unor monumente de cinstire a curajului lor de a mărturisi pentru adevăr şi libertate…”.

Este și cazul Martirilor din Dealul Crucii pentru care s-au ridicat în decurs de zece ani în judeţul Bistriţa-Năsăud patru astfel de monumente comemorative.

Mai mult de atât, prin truda domnului profesor Gheorghe Petrov – I.I.C.C.M.E.R a rescris istoria adevărată a crimelor comunismului prin realizarea în parteneriat cu Televiziunea Română a seriei Arhelogia Crimei în care se arată abuzurile săvârşite de reprezentanţii bocancului bolşevic care a nenorocit România după anul 1946 prin nerespectarea drepturilor  la libertatea cuvântului şi la proprietate.

Vă rog – în numele urmaşilor luptătorilor anticomunişti ucişi de securitate – să îl sprijiniţi pe omul şi profesorul Gheorghe Petrov să continue această activitate definitorie pentru existenţa I.I.C.C.M.E.R. Aceea de a rescrie istoria crimelor comunismului pentru ca blestemăţiile dictaturilor de orice fel să nu se mai repete niciodată în comunităţile noastre şi în a noastră ţară!”, mai scrie preotul Vasile Rus în scrisoarea deschisă.

Sursa & Foto @ Napoca News, Mediafax, G4Media