13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Se majorează tarifele la gunoi, din 1 noiembrie!

Se schimbă din nou tarifele la gunoiul menajer. Asta se datorează impunerii de selectare colectivă și a proiectului ”Plătești cât arunci!”. Noile prețuri vor intra în vigoare începând cu 1 noiembrie. Doi consilieri județeni au intervenit, dar la final, proiectul a fost aprobat.

În cadrul ședinței de Consliu Județean de azi, s-a propus spre aprobare noua listă de tarife privind serviciile oferite de Supercom. În funcție de zona de colectare, modul de colectare și cantitate, tarifele sunt:

Necesitatea de schimbare a tarifelor ar proveni din următoarele cauze:
  1. Achiziţia unui număr de 60.000 de pubele galbene de 240 l, echipate cu tag RFID (cip), pubele destinate colectării deșeurilor reciclabile, fracţia plastic/metal, din zona de case din mediul urban şi mediul rural;
  2. Dotarea platformelor de colectare din zona de blocuri din mediul urban cu containere supraterane, de capacitate de 1.100 l, destinate colectării deşeurilor reziduale, cu capac plat, prevăzute cu un sistem de încasetare dotată cu închidere cu card a gurii de aces, precum şi taguri RFID montate pe fiecare container suprateran, în vederea numărării ridicărilor acestora, facilitând astfel aplicarea mecanismului “Plăteşte pentru cât arunci”.
  3. investiţiile în infrastructura digitală necesară în vederea punerii în aplicare a mecanismului “Plăteşte pentru cât arunci” (PPCA), anume: licențe software, sisteme de citire/transmisie date amplasate pe autocompactoare, sistem de stocare și de calcul a mecanismelor PPCA, dar şi elementele de cost ce ţin de mentenanța și funcționarea sistemului IT de monitorizare PPCA.
  4. costuri ocazionate de dimensionarea suplimentară a parcului auto şi a organigramei
  5. o nouă rută de colectare din poartă în poartă și de la platforme a deşeurilor voluminoase, cu frecvenţa 1 dată/2 luni, în mediul urban, etc.

În cadrul ședinței de azi, liberalii Eugen Curtean și Florin Moldovan s-au arătat din nou intrigați de aceste majorări. În ciuda opoziției, proiectul a fost votat cu 21 voturi pentru și 4 împotrivă.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: