5 C
Bistrița
miercuri, octombrie 20, 2021

Se pregătește o super-grădiniță din fonduri europene pe Nicolae Bălcescu

După un deceniu de promisiuni, municipalitatea pregătește o nouă grădiniță pe strada Nicolae Bălcescu. Aceasta va fi realizată din fonduri europene și va avea două etaje și 10 săli de grădiniță.

De acum 10 ani, municipalitatea promite o grădiniță nouă pe strada Nicolae Bălcescu. Abia anul trecut, Primăria Bistrița a făcut primul pas în acest sens și a cheltuit 80.000 de lei pe demolarea vechii clădiri care a găzduit Grădinița nr. 2.

În 2018, Primăria Bistrița organizează o licitație publică și pune la bătaie 3,8 milioane de lei, din fonduri europene, pentru construcție.

Potrivit documentației licitației publice, grădinița va avea două etaje și 10 clase. Regimul de înălțime este D+P+2E și va avea la demisol o sală multifuncțională, grupuri sanitare, vestiar, bibliotecă, spațiu pentru depozitare și întreținere, vestiar și spații administrative.

La parter vor fi amenajate două săli de grădiniță, grupuri sanitare, oficiu, cabinet medical, spații administrative și o sală pentru logopedie. La primul și cel de-al doilea etaj vor fi câte patru săli de grădiniță, cu un grup sanitar fiecare.

Aceasta este printre puținele astfel de proiecte desfășurate de către Primăria Bistrița în ultimii ani, în condițiile în care este o lipsă acută de grădinițe de stat.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: 

De ce ai nevoie de Magic 5 Bistrița pentru afacerea ta?

Magic 5 Bistrița este ingredientul lipsă ce va ajuta la propulsarea afacerii dumneavoastră către următorul nivel.