14.5 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Fiind băiet mașinile spărgeam…

Copiii, adolescenții și tinerii din ziua de azi au tot felul de ocupații. Unii chiar se „distrează” făcând ilegalități. Acesta a fost cazul și a doi băieți, de 14 și 18 ani, din Ilva Mare. S-au „distrat” sâmbătă noaptea, dar acum sunt în vizorul poliției.

Sâmbătă noaptea, doi băieți din Ilva Mare, și-au găsit o „ocupație” mai deosebită. Plimbându-se prin localitate, au văzut într-o mașină ceva ce le-a făcut cu ochiul. Nu au stat pe gânduri, ci au acționat. Ilegal, bineînțeles.

Păgubitul a alertat poliția, care a început verificările. Nu a durat decât două zile și făptașii au fost identificați.

„Ieri, 22 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă înregistrată inițial cu autor necunoscut, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat doi tineri de 18 ani, respectiv 14 ani, ambii din Ilva Mare, bănuiți de comiterea faptei. Astfel, cei doi sunt cercetați pentru faptul că, în noaptea de 19/20 mai a.c., ar fi sustras suma de 1.800 lei, dintr-un autoturism parcat pe raza localității Ilva Mare. Prejudiciul a fost recuperat parțial de către polițiști. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activități infracționale”, explică reprezentanții IPJ BN.

Polițiștii au câteva sfaturi, pentru a se evita pe viitor astfel de incidente:

  1. Să parcați autoturismul în locuri luminate, parcări păzite, garaje sau în acele locuri în care pot fi observate în permanenţă .
  2. Să nu lăsaţi la vedere în autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete, acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitație pentru hoți pentru a fi sustrase.
  3. Montați pe maşina dumneavoastră  sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice – blocarea volanului, a pedalelor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...