19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Fiind băiet mașinile spărgeam…

Copiii, adolescenții și tinerii din ziua de azi au tot felul de ocupații. Unii chiar se „distrează” făcând ilegalități. Acesta a fost cazul și a doi băieți, de 14 și 18 ani, din Ilva Mare. S-au „distrat” sâmbătă noaptea, dar acum sunt în vizorul poliției.

Sâmbătă noaptea, doi băieți din Ilva Mare, și-au găsit o „ocupație” mai deosebită. Plimbându-se prin localitate, au văzut într-o mașină ceva ce le-a făcut cu ochiul. Nu au stat pe gânduri, ci au acționat. Ilegal, bineînțeles.

Păgubitul a alertat poliția, care a început verificările. Nu a durat decât două zile și făptașii au fost identificați.

„Ieri, 22 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă înregistrată inițial cu autor necunoscut, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat doi tineri de 18 ani, respectiv 14 ani, ambii din Ilva Mare, bănuiți de comiterea faptei. Astfel, cei doi sunt cercetați pentru faptul că, în noaptea de 19/20 mai a.c., ar fi sustras suma de 1.800 lei, dintr-un autoturism parcat pe raza localității Ilva Mare. Prejudiciul a fost recuperat parțial de către polițiști. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activități infracționale”, explică reprezentanții IPJ BN.

Polițiștii au câteva sfaturi, pentru a se evita pe viitor astfel de incidente:

  1. Să parcați autoturismul în locuri luminate, parcări păzite, garaje sau în acele locuri în care pot fi observate în permanenţă .
  2. Să nu lăsaţi la vedere în autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete, acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitație pentru hoți pentru a fi sustrase.
  3. Montați pe maşina dumneavoastră  sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice – blocarea volanului, a pedalelor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.