24.3 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Se retrag în masă președinții secțiilor de votare, cu câteva zile înainte de referendumul pentru familie

23% din președinții secțiilor de votare de la referendumul pentru revizuirea Constituției și redefinirea familiei au renunțat în ultimul moment. Astfel, 76 din cei 313 președinți de secții de votare au anunțat că au alt program sau sunt bolnavi și nu-și pot sacrifica weekendul pentru a lua parte la referendum.

Potrivit unor liste publicate pe site-ul Instituției Prefectului de către Biroul Electoral Județean, din cei 313 președinți de secții de votare, 76 s-au retras în ultimele zile. Asta reprezintă aproximativ 23% din total.

Aceștia au fost înlocuiți cu cei de pe listele de așteptare, care au fost contactați telefonic pentru a-și da acordul. În cererea de renunțare, președinții secțiilor de votare au fost nevoiți să treacă și motivele care i-au îndemnat să facă acest pas.

Se pare că acestea au fost de natură personală: evenimente în familie sau îmbolnăviri subite. Cei mai mulți s-au retras ieri, în data de 1 (56), iar astăzi s-au mai retras 20 de persoane

Referendumul pentru revizuirea Constituției și redefinirea familiei se va desfășura weekendul acesta, atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 07:00 și 21:00. În acest sens au fost organizate 313 secții de votare în întreg județul, 57 dintre ele fiind doar în Bistrița.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...