17.4 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Se retrag în masă președinții secțiilor de votare, cu câteva zile înainte de referendumul pentru familie

23% din președinții secțiilor de votare de la referendumul pentru revizuirea Constituției și redefinirea familiei au renunțat în ultimul moment. Astfel, 76 din cei 313 președinți de secții de votare au anunțat că au alt program sau sunt bolnavi și nu-și pot sacrifica weekendul pentru a lua parte la referendum.

Potrivit unor liste publicate pe site-ul Instituției Prefectului de către Biroul Electoral Județean, din cei 313 președinți de secții de votare, 76 s-au retras în ultimele zile. Asta reprezintă aproximativ 23% din total.

Aceștia au fost înlocuiți cu cei de pe listele de așteptare, care au fost contactați telefonic pentru a-și da acordul. În cererea de renunțare, președinții secțiilor de votare au fost nevoiți să treacă și motivele care i-au îndemnat să facă acest pas.

Se pare că acestea au fost de natură personală: evenimente în familie sau îmbolnăviri subite. Cei mai mulți s-au retras ieri, în data de 1 (56), iar astăzi s-au mai retras 20 de persoane

Referendumul pentru revizuirea Constituției și redefinirea familiei se va desfășura weekendul acesta, atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 07:00 și 21:00. În acest sens au fost organizate 313 secții de votare în întreg județul, 57 dintre ele fiind doar în Bistrița.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.