-1.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Un „fierăstrău” pentru Unire! Cum arată statuia propusă pentru Piața Unirii

Municipalitatea intenționează să amplaseze o nouă statuie în centrul istoric, mai exact în Piața Unirii. Aceasta a fost deja aleasă, aparține unui artist din București și pare a fi o combinație între coloana infinitului a lui Brâncuși și un… fierăstrău.

Piața Unirii, de lângă Protopopiatul Ortodox va avea încă o statuie. Mai multe variante au fost expuse în holul primăriei, iar o comisie specială a optat deja pentru una din machetele prezentate.

Este vorba despre o variantă realizată de Marian Zidaru, un artist din București. Acesta a primit și 500 de euro pentru că varianta sa a fost cea câștigătoare. Lucrarea poartă numele „Îngerul Iubirii” și va avea 8 metri.

„Îngerul Iubirii pleacă de la o temă geometrică întâlnită în cultura populară din cele trei țări române pe țesături, ceramică, obiecte de lemn. Tema a fost adaptată la trupul uman, obținând în final o simbioză între geometria temei date și corpul uman. (…) Simetria obiectului central simbolizează îmbrățișarea”, se arată în descrierea monumentului.

Artistul și-a luat deja macheta de pe holul Primăriei Bistrița, astfel, curioșii nu mai pot admira monumentul ce pare o combinație dintre coloana infinitului a lui Brâncuși și un fierăstrău.

Deocamdată nu se știe când va fi realizată această statuie și cât va costa. Se pare că Primăria Bistrița nu prea se grăbește cu o licitație în acest sens.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...