-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

SECETA și efectele ei: DOUĂ ferme de bovine din Lechința au probleme cu furajele

Fermierii din județ încep să aibă probleme din cauza secetei. Cel mai grav este în zona de câmpie, în Lechința, două ferme de bovine confruntându-se cu lipsa furajelor.

Seceta este cel mai tare resimțită de fermieri, în special de cei care au ferme de animale. Din întreg județul, cea mai afectată este zona de câmpie.

Conform colonelului Constantin Florea, șeful ISU BN, „voluntarii SVSU au transportat apă cu cisterna, pentru animale, în Sîngeorz Băi, Livezile, Monor și Dumitrița. Un fermier din Dumitra a solicitat la un moment dat ajutor pompierilor, pentru a-i transporta apă pentru animale, dar apoi s-a descurcat singur”.

Dacă oile duc lipsă de apă, vacile riscă să rămână fără mâncare.

„Au apărut sesizări că sunt probleme cu apa, mai ales în zona de câmpie, unde sunt ferme de ovine. Dar avem și probleme la fermele de bovine. De exemplu, două ferme din Lechința se confruntă cu lipsa furajelor. Mizau pe silozul pe care urmau să-l obțină în acest an. Dar producția e slabă și nici nu găsesc de unde să cumpere”, a explicat directorul DSVSA, Ioan Bogolin.

În momentul de față, producția de păioase „arată bine”. Dacă însă nu vin ploile, culturile riscă să se diminueze.

În zona de câmpie avem producții bune de păioase. Din discuțiile avute cu marii cultivatori, de la Șieu Măgheruș până la Sânmihaiu de Câmpie, culturile arată foarte bine deocamdată.

E vorba de aproximativ 20.000 de hectare cu porumb, 2.000 hectare cu floarea soarelui și aproape 370 hectare cu soia. Dar dacă nu vin ploi, în perioada următoare, riscăm diminuarea culturilor”, a explicat și șeful Direcției Agricole, Ioan Nuțu Tabără.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: