18.1 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Secretul Școlii Generale nr 1, „pepiniera” pentru liceele de top: se comporta ca o familie, iar performanța școlară e încurajată

Din Școala Gimnazială Nr. 1 din Bistrița ies an elevi străluciți care ajung mai apoi la liceele de top ale județului. Care este secretul celei mai importante „pepiniere” pentru liceele de top? Este încurajată performanța școlară și comunicarea, iar profesorii și elevii fac parte din „familia GN1”.

Ancuța Mihaiu, directoarea Școlii Gimnaziale nr 1 a fost invitată la o ediție a emisiunii Bistrițeanul Live „Oameni din Bistrița-Năsăud”, moderată de Viorel Negru. A reușit să facă o radiografie a uneia dintre cele mai bune școli cu nivel de primară și gimnazială, care an de an își trimite elevii la Colegiile Naționale din oraș sau din afară.

Din câte a declarat și directoarea, GN. 1 a rămas, într-un mod propriu, o școală tradiționalistă, în care anumite reguli și rigori sunt încă respectate, însă departe de ceea ce însemna în trecut școala veche.

Uniforma a rămas obligatorie, iar asta nu înseamnă că toți elevii trebuie să se îmbrace la fel, ci se respectă o regulă simplă. Îmbrăcămintea trebuie să fie decentă, cămașa albastră și blugii sau pantalonii să nu fie rupți (cum este moda). Poate fi numită o școală de modă veche care nu respinge, însă, noul.

În comunitatea creată la școală elevii pot fi deschiși cu profesorii sau cu directoarea, au un psiholog pe care îl pot vizita oricând și sunt consiliați, în cazul în care există anumite probleme.

Se încurajează performanța școlară permanent, iar Ancuța Mihaiu spune că „Cei care nu au primit coroniță la finalul anului nu sunt supărați. În schimb, nu trebuie să îi discriminăm pe cei buni care își sacrifică timpul pentru studiu”.

Mai multe despre Școala Gimnazială nr. 1 puteți afla din clipul de mai jos.

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. M-a surprins în mod plăcut acest interviu. Mă bucur să văd că un om deosebit este la conducerea unei școli. Nu o cunosc și nu am mai văzut-o niciodată prin presă, dar m-a impresionat și am urmărit tot clipul. Felicitări și mult succes!

 2. Fac parte din aceasta familie de 32 de ani!
  Si aici am stat!
  Cu drag,cu iubire fata de membrii familiei GENE 1 ,de noi toti, colegi si elevi!

 3. GN1 FELICITARI !
  Va mulțumesc pentru anii in care ați muncit să-l aduceti pe fiul meu la nivelul la care poate să aleagă orice liceu din oraș și aproape orice liceu din tara. Cu siguranță mai sunt lucruri de îmbunătățit în școală dar la final raman rezultatele obținute de elevi la examene,
  MULTUMESC PROFESORILOR DE LA GN1 pentru ca au contribuit la ceea ce fiul meu este in acest moment.
  Un părinte mulțumit

 4. Domnule consilier, sapa mai adânc și vezi cat stau la direcția de urbanism in special la madam arhitecta, c ne am saturat.
  Lăsați orgoliile și răzbunările că nu ne fac bine nimănui.
  La urbanism stau actele cu săptămânile, de de nu cereți o situație cu actele fiecărui inspector , stau acte la unii inspectorii cu săptămânile iar când îi întrebi se fac că plouă.
  Aici verificați și dacă tot se fac angajării în primărie să se angajeze unde trebuie.
  Plătiți va personalul și puneți i la treabă dacă nu ,sa plece.
  Dar nu dați banii tot la pupincuriștii care călăresc ușa la plecare, dacă te nimerești peste program cu cinci minute , e pustiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...