2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Șeful Poliției Locale Bistrița: Avem mai multe îndatoriri, dar nu putem face angajări!

Polițiștii locali ar fi primit, în ultima perioadă, mai multe sarcini. Bistrițenii se plâng că aceștia nu au răspuns prompt. Șeful Poliției Locale susține că nu are oameni destui, dar nici nu poate face angajări.

Polițiștii locali, odată cu izbucnirea pandemiei, au fost în directă colaborare cu IPJ-ul, noua lor ”ocupație” fiind de verificare a respectării măsurilor impuse de autorități.

În luna martie a acestui an, poliția locală a revenit însă în subordinea primăriei Bistrița. Noua administrație le-ar fi dat însă mai mult de lucru.

La majoritatea instituțiilor, serviciul de pază este asigurat de Poliția Locală. Nu s-au mai încheiat contracte cu firme de pază și protecție. Ci în locul lor au fost puși, din acest an, polițiști locali”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Polițiștii Locali trebuie să fie prezenți la deschiderea și închiderea sediilor Primăriei Bistrița, să asigure pază inclusiv la Pârtia Cocoș, pe timp de noapte, etc.

Mai mult, acum avem un punct de lucru în Subcetate. Automat avem oameni care sunt doar pe zona respectivă. Se vor mai face astfel de puncte și în celelalte cartiere, asta înseamnă alți oameni care vor fi strict pe o anumită zonă” – ne-a explicat Florin Frandeș, șeful Poliției Locale Bistrița.

Bistrițenii se plâng că fac solicitări și poliția locală ”nu apare decât foarte târziu”.

Deși, conform organigramei Poliției Locale, există 74 de angajați, ”doar vreo 30 sunt pe teren”.

Acum avem oameni și în mai multe locuri, deci mai multe sarcini, nu putem când se dă apelul să și ajungem. Avem lipsă de personal. Și cu toate acestea, nu putem face angajări. E o problemă, un vid legislativ. Am vrut să angajăm măcar un om sau doi pe disciplina în construcții. Dar nu ni s-a aprobat. Nu putem face angajări, dar ni se dau tot mai multe de făcut”, a mai subliniat șpeful Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș.

În ceea ce privește înființarea posturilor de Poliție Locală în diferite cartiere, aceasta a fost apreciată ca o decizie bună.

Adevărul e că de când cu poliția locală aici, nu se mai întâmplă atâtea aiureli. Nu mai sunt atâtea probleme. E mult mai liniște, parcurile din zonă arată mai normal. E altfel. De când am așteptat și în sfârșit, visul ăsta a devenit realitate!” – spun locuitorii cartierului Subcetate.

FOTO: Cartierul Subcetate, de astăzi, mai sigur!

Sesizările la Poliția Locală pot fi făcute numărul cetățeanului 08000 800 33 sau pe WhatsApp, la numărul 0756122070 .

De asemenea, se pot semnala probleme și pe aplicația primăriei, iReport Bistrița.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Daca din 74 doar 30 sunt pe teren, ceilalti 44 ce fac?
  Joaca Solitaire la birou?
  Sau sunt neamurile si pilele care nu pot fi puse la munca?

  • Acei oameni nu sunt căsătoriți cu locul de muncă. Cum asiguri tu, 24/24 din 74 de oameni care 30 sunt pe teren, având în vedere că legislația prevede 40 de ore/săptămână timp de lucru?
   Citește, informează-te și răspunde!

 2. Poi ce fain ati fost transformati din gardieni publici in politzisti locali… ( fara nici o scoala specifica de politie ) si aveti salariile mai mari decat Politia Nationala… desi doar ” ati taiat frunze la caini „… si cam la fel faceti si astazi ! Ce ati crezut ca ramaneti tot asa… ??? !
  Io efectiv v-as muta la Politia Nationala, sa va coordoneze, sa va supravegheze si sa va dea sarcini si atributiuni generale , ca exista multe Posturi Comunale de Politie ” goale ” ( fara angajati ) si unde atributiunile le ” acopera ” posturile invecinate din cand in cand … cu un nr foarte redus de angajati .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.