12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Șeful Poliției Locale: Se poate parca pe trotuar! AFLĂ în ce condiții:

Parcarea pe trotuar a unui autoturism este contravenție și se sancționează cu avertisment sau amendă. Cu toate acestea, există și excepții. „În mod normal, parcarea pe trotuare este interzisă. Dar se poate și parca, în anumite condiții”, a declarat șeful Poliției Locale Bistrița.

Proprietarii care-și parchează mașinile pe trotuar sunt sancționați. Conform legislației în vigoare, parcarea autoturismului pe trotuar este contravenție și se sancționează cu avertisment sau amendă, după caz.

Conform unei modificări legislative, autoritățile centrale au dat mână liberă polițiștilor locali, la finalul anului trecut, să ridice mașinile parcate aiurea. Totuși, acest lucru e departe de a se înfăptui.

Am putut ridica și până acum mașinile parcate aiurea. Acum, ideea e că fiind încă stare de alertă, Poliția Locală este în subordinea Poliției Municipale. Deci nu ne mai putem ocupa de ceea ce ne ocupam înainte”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș.

Întrebat despre „episodul de pe Grănicerilor”, Florin Frandeș a explicat că nu s-au aplicat amenzi.

Am văzut și noi postarea. NU s-au dat amenzi. A fost făcută, într-adevăr o sesizare pe City Health, privind parcările în zona respectivă. Și avem un acord cu cei de la Municipiu, să ne dea voie să intervenim la sesizările pe City Health.

Așa că un echipaj a mers în zonă și a văzut care e situația. Acolo este o adevărată problemă, pe Grănicerilor. Că e și Armata, e și Casa de Asigurări de Sănătate, Hotelul Krone tocmai a fost transformat în parte a Spitalului Județean de Urgență, mai sunt și cabinete medicale.

E greu acolo cu parcările. Trebuie găsită o soluție. Din câte am înțeles, încă nu s-a făcut recepția lucrării de pe Grănicerilor, așa că nu știu dacă aia va fi pistă de biciclete. DAR, dacă va fi folosită pe post de pistă de biciclete, voi propune să o protejeze. Să pună stâlpi sau ceva. Pentru că bordura e foarte mică, și logic că mașinile vor parca acolo. Bistrița, per total, e suprasaturată de mașini și nu sunt locuri de parcare. Dar acum, pe Grănicerilor, tocmai s-a mai agravat problema. Deci, revenind la postarea domnului Linca, NU am dat amenzi, ci am fost la o solicitare City Health. Vom vedea pe viitor cum vom gestiona problema acolo. Nu zic că nu vom aplica niciodată sancțiuni. Dar e o problemă acolo”, a declarat Florin Frandeș.

Șeful Poliției Locale a explicat că sunt și excepții în ceea ce privește parcarea pe trotuare.

În mod normal, parcarea pe trotuar e contravenție. DAR, există excepții. Dacă trotuarul e prevăzut cu loc de parcare integral, cum este cel din față de la Steilmann. Acolo, așa a fost prevăzut trotuarul de către administrația locală, ca să se poată parca în zonă. Sau parcările oblice de pe Dornei. Și acolo, se parchează parțial pe trotuar. Dar așa a fost prevăzut de administrația locală. Deci doar în aceste situații nu se plică amendă”, a concluzionat Florin Frandeș, șeful Poliției Locale Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...