17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Serialul escrocheriei cu „fotomodele” continuă: Două persoane luate în vizor de polițiști

O agenție de publicitate își are sediul de câteva luni pe Pietonal. Unii oameni au fost înșelați, alții au reușit să scape înainte să plătească 100 de lei. Alții au scos bani grei din buzunar. Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele a două femei din cadrul agenției. Și nu e primul dosar în cauză:

Încă din luna septembrie, pe pietonalul Liviu Rebreanu și-a ”deschis” un punct de lucru o așa-zisă agenție de publicitate.

Mai exact, pietonii erau abordați de angajați ai agenției care explicau că au contract de publicitate cu firme producătoare de haine sau cosmetice, pentru a le promova. Iar acum, se află într-un ”tur al țării” în căutare de modele pentru promovarea produselor.

Pentru ”modica sumă de 100 de lei”, se încheia un contract prin care se promitea că O DATĂ pe lună ești contactat de agenție pentru o ședință foto. Vei fi machiat/coafat/imbrăcat, în funcție de ce produs promovezi. Produsele îți rămân ție, CADOU, plus că primești 300 de lei LA FIECARE ședință foto. Mai mult, dacă la un moment dat doreai să renunți la contract, se putea fără nicio problemă.

În mediul online s-a răspândit rapid vestea că e aceeași Mărie cu altă pălărie, astfel de agenții publicitare apărând ANUAL pe pietonal.

Polițiștii au intrat pe fir abia când o bunicuță a fost înșelată să plătească bani grei, promițându-i-se TOTAL altceva.

Serviciile medicale oferite unei bunicuțe s-au transformat în fotografii în valoare de 800 de lei

Deși știau că poliția e cu ochii pe ei, nu s-au oprit din a înșela oamenii creduli.

O bistrițeancă a fost la rându-i înșelată să plătească bani mulți, iar acum, două femei din cadrul agenției s-au ales cu dosar penal.

COMUNICATUL IPJ BN

La data de 23 noiembrie a.c., în urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au întocmit un dosar penal de înșelăciune în cadrul căruia efectuează cercetări pentru clarificarea cauzei.

Vizate sunt două persoane, o tânără de 28 de ani, din Brașov și o alta de 33 de ani, din Focșani, angajate ale unei societăți cu sediul în București, punct de lucru în Bistrița și domeniu de activitate publicitar.

Cele două ar fi indus în eroare o femeie de 54 de ani, din Bistrița, pe care ar fi determinat-o să achite suma de suma de 810 lei, din care 100 de lei -o taxă de înscriere și 710 lei prima rată din contract, cu promisiunea că, în urma unor ședințe foto în care va promova anumite articole și produse de înfrumusețare va primi suma de 400 euro. În momentul în care a citit însă contractul, a constatat faptul că, în conformitate cu acesta, are de achitat suma de 400 de euro și că îi vor fi promovate unele fotografii pe un site. Femeia și-a manifestat dorința de a rezilia contractul, însă a fost refuzată.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele. Polițiștii vă sfătuiesc să citiți cu atenție contractele pe care le semnați, mai ales când vă asumați achitarea unor sume de bani.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.