20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Sfințire la 2.279 de metri înălțime! Crucea de pe Vârful Ineu și-a primit binecuvântarea

Doi preoți, unul ortodox și altul greco-catolic, au sfințit crucea de inox de pe vârful Ineu, situată la 2279 de metri înălțime. Alături au fost și cei care au amplasat crucea pe Vârful Ineu.

Crucea de inox de pe Vârful Ineu, al doilea ca altitudine din Munții Rodnei, a fost sfințită zilele acestea de doi preoți, unul ortodox și altul greco-catolic. La eveniment au luat parte și iubitorii muntelui care au amplasat crucea acolo.

„S-a sfințit o cruce. Crucea de pe Vârful Ineu, din Munții Rodnei. Au fost acolo cei care au făcut-o și cei care au dus-o până sus și alți iubitori ai muntelui. Și cum ăi stă bine unei croci altuite într-un vârf așa semeț, la fix 2279 metri înălțime, a fost sfințită de două ori, de doi preoți. De preotul ortodox Florin Moldovan și de cel greco-catolic, Pavel Vranău”, a precizat Alex Varga, un iubitor al muntelui, care a postat pe Facebook și câteva fotografii de la eveniment.

Vârful Ineu este una dintre atracțiile Munților Rodnei, în apropiere regăsindu-se lacurile glaciare: Lala Mică și Lala Mare.

Foto: Alex Varga 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.