26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Sibiul pune în valoare râul ce-l traversează cu piste de biciclete și locuri smart de promenadă. Dimex 2000 se ocupă de lucrări

Primăria Sibiu se pregătește să pună în valoare Cibinul, râul care-l traversează, cu ajutorul pistelor de biciclete și locuri de promenadă smart, unde-ți poți încărca telefonul mobil. Acestea vor fi prietenoase cu mediul și vor fi amenajate pe malurile râului. De lucrări se ocupă Dimex 2000 și două firme din Sibiu.

Sibiu va amenaja 3,6 kilometri de piste de biciclete, pe ambele maluri ale râului Cibin, potrivit news.ro. Valoarea proiectului ajunge la 34 de milioane de lei, iar firmele câștigătoare au la dispoziție aproape un an să termine lucrările.

Pe lângă faptul că proiectul pune în valoare malurile râului, care, la Bistrița de exemplu, sunt pur și simplu ignorare, acesta este și minim invaziv pentru zona verde. Mai mult, zonele verzi vor fi și îmbunătățite cu această ocazie.

De lucrări se va ocupa Dimex 2000 și două firme din Sibiu. Pentru amenajarea pârtiei vor fi necesare și lucrări de consolidare a malurilor prin taluzuri sau ziduri de sprijin, care vor stabiliza terenul.

„Pe lângă amenajările pentru bicicliști, proiectul include și o serie de amenajări pentru bicicliști, proiectul include și o serie de amenajări pentru pietoni, precum și elemente smart: 8 puncte de belvedere și zone de relaxare, rampe autorulante pentru urcarea/coborârea bicicletelor în zona piațetei care se va amenaja lângă podul peste Cibin, 65 de bănci, câteva urmând să fie dotate cu elemente smart (alimentare cu panouri solare pentru încărcarea dispozitivelor mobile prin USB sau Wireless)”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.

Dimex 2000 s-a specializat în construcții civile și întreținere drumuri și poduri. Compania, care înregistrează creșteri an de an, a trecut granițele județului deja de câțiva ani și desfășoară astfel de lucrări în mai multe județe din țară. Mai multe despre performanțele Dimex 2000 puteți citi mai jos:

Dimex 2000, pe cai mari! Compania a înregistrat o creştere remarcabilă în 2020

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!