24.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 12, 2021

Simionca visează la opt pârtii de schi în județ, cu peisaje ca-n Austria!

În județul nostru există trei zone cu pârtii de schi. Doar cea de la Alpina Blazna a funcționat, cât de cât acceptabil, iarna aceasta. Cu toate acestea, deputatul Ionuț Simionca visează la alte opt posibile pârtii de schi, în județ.

Iarna a trecut, dar gândul la sporturile de iarnă încă persistă în mintea unora. La fel se întâmplă și în cazul deputatului Ionuț Simionca. Acesta visează la opt posibile pârtii în județul nostru. Peisajele ar fi ca-n Austria, iar zonele respective sunt acoperite cu zăpadă aproape întreg anul.

La ultima ședință a Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, am reușit să includ în Programul Schi în România un oraș și șapte comune din județul Bistrița-Năsăud. Este vorba de Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului și Josenii Bârgăului din Munții Călimani, respectiv de Rodna, Maieru, Șanț și Sîngeorz-Băi din Munții Rodnei. Județul nostru are munți semeți, acoperiți de zăpezi o bună parte a anului, cu peisaje comparabile cu cele din Austria, în care pot fi practicate sporturi de iarnă la cele mai înalte standarde. Prin includerea în Programul Schi în România, localitățile menționate pot beneficia de sprijin din partea statului pentru dezvoltarea de pârtii, instalații de transport, infrastructură de utilități. Trebuie să gândim de zece ori înainte de a cheltui bani publici și să construim pârtii de schi la munte, nu la șes, astfel încât un alt eșec marca Wonderland să nu mai fie posibil”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Pentru iarna care a trecut, iubitorii de sporturi de iarnă n-au prea avut variante, decât la Alpina Blazna. Și nici acolo pârtia nu a funcționat prea multe zile.

Avem trei locuri cu pârtii în județ! Unde putem schia?

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vor accepta cazinourile online licențiate plata în Bitcoin?

Bitcoin-ul este subiectul principal în multe discuții din lumea digitală, iar industria de gambling nu este...

ITALTEXTIL Sărata angajează secretară, mecanic întreținere și tehnician! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: Italtextil Sărata are nevoie de o secretară pentru...

COLIBIȚA: Terasa și magazinul Delice Pan vă așteaptă cu bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud

Magazinul Delice Pan din Colibița vă așteaptă cu o terasă proaspăt reamenajată. Sunt disponibile acum 100...