12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Președintele CJ BN: Susțin centura ocolitoare prin Monariu – Budac – Jelna – Livezile!

Se reiau discuțiile despre varianta ocolitoare a municipiului Bistrița. CJ BN a stopat demersurile pentru studiile de prefezabilitate, din cauza CNAIR. Președintele instituției s-a declarat un susținător al variantei prin Monariu – Budac – Jelna – Livezile și speră să se poată realiza.

S-a discutat mult, la nivel local și județean, despre găsirea unei variante ocolitoare a municipiului. Consiliul Județean își propusese pentru acest an realizarea unor studii de prefezabilitate. Dar CNAIR le-a luat-o înainte.

„I-am cerut domnului Toniuc să oprească demersurile pentru studiile de prefezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului. Asta pentru că apăruse în buget decizia și bugetarea de către CNAIR a studiilor și documentațiilor pentru centura municipiului Bistrița”, a declarat Radu Moldovan, președintele CJ BN, în cadrul conferinței de astăzi.

S-au vehiculat două variante: centura de Nord și Centura de Sud. Fiecare avea avantajele și dezavantajele sale. Iar discuțiile au fost aprinse și nu s-a mai concretizat nimic.

Președintele CJ BN se declară susținătorul variantei propusă de majoritatea.

Am văzut că este o dezbatere serioasă pe acest subiect. Imediat ce voi vedea lucrurile înaintate la CNAIR, vreau să am o discuție cu domnul director general Neaga și cu domnul ministru Cuc, să vedem ce viziune au. Pentru că va trebui să alegem o variantă care să aibă acordul largii majorități vis-a-vis de locul și traseul pe care îl va avea centura municipiului Bistrița. Nu am detalii în momentul de față, nu știu care sunt condiționalitățile din punct de vedere legal, cât la sută din Bistrița, ca domeniu cadastral al municipiului, trebuie să fie ca să fie denumită centura ocolitoare a municipiului Bistrița. Dar vă asigur că e un subiect care mă interesează și pe mine și într-un termen rezonabil voi ajunge să port o discuție cu domnul director Neaga și domnul ministru Cuc. Pentru că și eu sunt un susținător al variantei pe care o propune o majoritate largă a populației. Să încercăm să ducem această centură la Monariu – Budac – Jelna – Livezile. Dar nu știu care sunt condiționalitățile legale impuse de Comisia Europeană pentru a finanța astfel de tipuri de lucrări. Dacă va fi posibil un astfel de lucru, eu sunt un susținător al acestei variante”, a declarat Radu Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...