-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Sîngeorz-Băi își face muzeu! Ce vor putea admira turiștii într-o vilă istorică ce se pregătește de reabilitare

Stațiunea Sîngeorz-Băi va avea propriul muzeu. Acesta este dedicat, cum era de așteptat, apelor minerale și va fi amenajat într-o veche vilă, istorică, ce va fi modernizată și reabilitată cu bani europeni.

Potrivit primarului orașului Sîngeorz-Băi, Vila 1 se va transforma total anul care urmează. Monumentul istoric, care reprezintă stilul arhitectural românesc al secolului al XX-lea, va găzdui ateliere de creație pentru elevi și turiști, dar și un muzeu.

Este vorba despre un muzeu al apelor minerale, care să aducă turiștilor aminte cât de căutată era stațiunea acum 100 de ani, tocmai pentru proprietățile acestor ape minerale.

Potrivit primarului Traian Ogâgău, aici vor fi expuse utilaje vechi de exploatare și îmbuteliere a apei, sticle folosite pentru stocarea borcutului, dar și un scurt istoric al zonei.

Sîngeorz-Băi nu este singura stațiune care pregătește un muzeu. Și comuna Rodna, declarată de curând stațiune de interes local își dorește un muzeu al mineritului.

Foto: Sîngeorz-Băi Facebook

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...