22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Sîngeorz-Băi își face muzeu! Ce vor putea admira turiștii într-o vilă istorică ce se pregătește de reabilitare

Stațiunea Sîngeorz-Băi va avea propriul muzeu. Acesta este dedicat, cum era de așteptat, apelor minerale și va fi amenajat într-o veche vilă, istorică, ce va fi modernizată și reabilitată cu bani europeni.

Potrivit primarului orașului Sîngeorz-Băi, Vila 1 se va transforma total anul care urmează. Monumentul istoric, care reprezintă stilul arhitectural românesc al secolului al XX-lea, va găzdui ateliere de creație pentru elevi și turiști, dar și un muzeu.

Este vorba despre un muzeu al apelor minerale, care să aducă turiștilor aminte cât de căutată era stațiunea acum 100 de ani, tocmai pentru proprietățile acestor ape minerale.

Potrivit primarului Traian Ogâgău, aici vor fi expuse utilaje vechi de exploatare și îmbuteliere a apei, sticle folosite pentru stocarea borcutului, dar și un scurt istoric al zonei.

Sîngeorz-Băi nu este singura stațiune care pregătește un muzeu. Și comuna Rodna, declarată de curând stațiune de interes local își dorește un muzeu al mineritului.

Foto: Sîngeorz-Băi Facebook

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...