17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Situația REALĂ a școlilor din Bistrița-Năsăud cu wc-uri în curte

Care este situația reală a școlilor din Bistrița-Năsăud cu toalete în curte? „Este o chestiune de care ne întreabă toată lumea în ultima perioadă, inclusiv Avocatul Poporului. Avem interpelări și adrese de la toate instituțiile referitor la existența școlilor sau structurilor cu grupuri sanitare în curte, câți elevi învață în aceste condiții și care sunt motivele care au dus la această situație. Ne-am actualizat și noi baza de date, pentru că că de la o etapă la alta, în multe comune se rezolvă problemele”, a admis inspectorul școlar general Camelia Tabără.

Procentul real al unităților care nu beneficiază de servicii de apă/canalizare este de 5,9% și este în continuă scădere. „Avem practic în această situație 19 unități în care învață 675 de elevi. Multe sunt spații închiriate, în multe dintre ele sunt în curs de finalizare lucrările de apă-canal din comuna respectivă, în timp ce altele sunt propuse pentru închidere…”, a subliniat Camelia Tabără, șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud.

Lipsește apa curentă și canalizarea la Școala Primară Budești-Fânațe (10 elevi), Școala Primară Țăgșoru (Budești / 10 elevi), Școala Primară Visuia (Miceștii de Câmpie / 29 elevi), Școala Primară „Dimitrie Cojocaru” Slătinița (Bistrița / 40 de elevi) și  Grădinița cu Program Normal din Mogoșeni (Nimigea / 9 preșcolari).

Este vorba despre spații închiriate la Grădinița cu Program Normal Nr. 2 din Tiha Bârgăului (13 preșcolari), Școala Primară Nr. 2 Izvor Parva (Parva / 14 elevi), Școala Primară Case Parva (Parva / 10 elevi), Grădinița cu Program Normal Izvor II Parva (11 preșcolari), Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Sîngeorz-Băi (38 preșcolari) și Grădinița cu Program Normal După Someș din Ilva Mică (13 preșcolari).

La Școala Gimnazială din Petriș (Cetate / 104 elevi) se derulează un proiect aflat în faza de licitație, iar la Grădinița cu Program Normal din Sângeorzu Nou (Lechința / 31 preșcolari) există proiect pentru o nouă grădiniță.

La Școala Gimnazială Bozieș (Chiochiș / 49 elevi), Școala Gimnazială Hălmăsău (Spermezeu / 23 elevi), Școala Gimnazială Șieu Odorhei (146 elevi) și la Școala Primară Cușma (Livezile / 50 de elevi) este vorba de clădiri în reabilitare.

La  Școala Gimnazială Vermeș (Lechința / 62 elevi) a fost, de asemenea, demarat un proiect de reabilitare, singura unitate propusă spre desființare fiind Școala Primară Chiraleș din Lechința, unde învață 13 elevi.

Foto @ Arhiva

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...