22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact?

Acest tip de cârnați a fost creat inițial în Italia, dar este atât de delicios, încât s-a răspândit de atunci în toată lumea. Salamul poate fi tăiat în felii ca șunca pentru a fi servit într-un sandviș sau pentru a fi folosit ca garnitură de pizza, tăiat în bucăți pentru a fi adăugat la paste sau tăiat în felii pentru a fi așezat pe o planșetă de mezeluri.

Carnea vine în multe forme și dimensiuni – unele salamuri sunt picante, în timp ce altele sunt foarte blânde, cu arome suplimentare, cum ar fi usturoiul sau brânza. Tipurile de salam variază și în funcție de regiune, motiv pentru care am explorat mai multe tipuri de salam din întreaga lume.

Plin de proteine și aromă, salamul poate face mai bune multe mese diferite! Citiți mai departe pentru a afla unele dintre cele mai populare tipuri de salam (pe lângă bine cunoscutul salam de vară, firește).

Salam Cotto

Salamul Cotto este un tip de salam mai moale, originar tot din Italia. Se prepară cu carne de porc măcinată, sare, scorțișoară, piper, nucșoară, lapte, mac și boabe de piper. Acest tip de salam este uscat la aer și este de obicei tăiat în fâșii subțiri, în funcție de modul în care va fi consumat. Textura sa moale îl face mai perisabil decât salamul Genoa, așa că nu se va păstra probabil la fel de mult timp.

Salam Mortadella

Originile Mortadellei pot fi urmărite până în orașul Bologna din nordul și centrul Italiei. Acest tip de salam de culoare roz pal este fabricat din carne de porc, sare și condimente și, în mod tradițional, se usucă la aer timp de câteva săptămâni înainte de a fi tăiat în felii. Are un gust aproape de șuncă și este adesea presărat cu boabe de piper sau condimente precum coriandrul. Poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit ca ingredient în alte rețete, cum ar fi sosul bolognese.

Salam Pepperoni

Unul dintre cele mai populare tipuri de salam de pe această listă, pepperoni a crescut în popularitate prin intermediul măcelăriilor italo-americane la începutul anilor 1900, spre deosebire de Italia însăși. În zilele noastre, se găsește în majoritatea magazinelor alimentare din SUA și este, de asemenea, topping-ul preferat al americanilor pentru pizza. Făcut cu carne de porc, sare și condimente precum piper negru sau ardei iute pentru aromă, acest cârnat este, de asemenea, de obicei afumat, ceea ce îi conferă acea aromă afumată caracteristică.

Salam Fuet

Fuet este un cârnat catalan subțire, uscat, făcut din carne de porc și umplut în intestine de porc. Condimentele sunt foarte simple – sare, vin alb, piper alb și usturoi proaspăt. Această rețetă specială este anterioară întoarcerii lui Columb în Europa cu o varietate de ardei din Lumea Nouă, așa că aici nu există paprika. Cu toate acestea, este obișnuit să vedem rețete moderne de salam fuet care conțin paprika.

Salam Chorizo

Rămânem în Peninsula Iberică. Un cârnat picant, chorizo este făcut din carne de porc și condimentat cu paprika afumată, usturoi, chimen, piper negru sau alte tipuri de condimente. De asemenea, poate avea ca ingredient vinul roșu, ceea ce îl face puțin mai umed decât majoritatea tipurilor de salam de pe această listă. Originar din Spania, dar consumat acum în întreaga lume, chorizo este de obicei consumat ca aperitiv cu pâine sau în preparate precum paella.

Salam Speck

Un alt tip de șuncă uscată, speck-ul se prepară din pulpă de porc. De obicei, este afumat, sărat și condimentat cu sare, piper, boabe de ienupăr (sau alte tipuri de condimente), precum și cu zahăr și rozmarin. Acest tip de salam are o aromă sărată, afumată, dar și dulce și condimentată, ceea ce îl face perfect ca atare pentru aperitive precum antipasti sau peste pizza. Speck poate fi, de asemenea, un adaos grozav la o serie de alte feluri de mâncare: tăiat în paste, așezat în straturi cu brânză pe o omletă sau quiche, amestecat cu verdețuri și ulei de măsline sau amestecat într-o salată caldă de legume.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. De ce nu si salamuri romanesti (Cristim, de exemplu) sau unguresti (vezi magazinul de pe Independentei). Dupa parerea mea, sunt mai ieftine, mai bune si mai sanatoase. Macar la alimente sa stam cu fruntea sus, ce naiba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...