5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

O „bijuterie” săsească din 1838, ajunge, oficial, în administrarea Muzeului Județean

O casă săsească din Livezile, construită în 1838, va ajunge azi în administrarea Complexului Muzeal Bistrița Năsăud. Clădirea este de o importanță mare, fiind catalogată drept monument istoric de grupă valorică A.

Complexul Muzeal Bistrița Năsăud va primi astăzi, în gestiune, un imobil din Livezile. E vorba de o casă săsească, ridicată în 1838. Aceasta are o importanță istorică, fiind catalogată drept monument de grupă valorică A.

„Casa săsească” din Livezile,  este construită pe două niveluri, în regim de înălțime S+P cu pod. Suprafața construită la sol este de 600 mp, iar suprafața construită desfășurată este de 701 mp.

Imobilul este compus la subsol din 2 beciuri, iar la parter din 7 camere, târnaț, magazie, șură, două șoproane și două grajduri.

De asemenea, Complexul Muzeal va primi și teren intravilan, cu suprafața de 2923 mp, parțial împrejmuit cu perete construcții, poartă zidită, gard zidit, gard plasă metalică.

Casa Săsească din Livezile face parte din structura Complexului Muzeal încă din 1998, dar nu a fost primită în administrare. Casa este într-o stare bună, dar se dorește oricum restaurarea ei.

Mai multe detalii, în proiect:

casa saseasca livezile

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...