22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Infectările de COVID cresc. La ce să ne așteptăm? Șefa DSP, Anca Andrițoiu:

În mai puțin de 24 de ore, 16 bistrițeni au fost infectați cu COVID-19. Numerele sunt în creștere, iar directoarea DSP, dr. Anca Andrițoiu, speră ca numerele să nu crească.

Aflată la o conferință de presă la care se prezenta semnarea unui contract de construcție a noii clădiri a SJUB, dr. Andrițoiu a fost întrebată dacă un nou val va lovi România.

„Eu sper să nu fie unul atât de înalt ca și cel precedent. Am avut ieri 14 infectați, iar numerele fluctuează. În general, infectările apar la persoane care vin din concediu și care se întorc din străinătate, iar mai apoi este transmitere comunitară”, a declarat directoarea DSP.

Această declară că în continuare sunt făcute anchete epidemiologice în urma îmbolnăvirii unui cetățean cu coronavirus.

„După câteva zile în care nu am avut pacienți internați, acum au început iarăși să se interneze în spital, dar momentan nu avem cazuri grave. Toate cazurile internate acum sunt ușoare, iar pacienții care nu sunt internați sunt izolați la domiciliu. Continum să facem anchete epidemiologice”, a mai spus Andrițoiu.

Autoritățile țin deschis un centru de vaccinare care rămâne în” picioare” până la finalul lunii iunie, iar mai apoi, vaccinul va fi administrat de către medicii de familie.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. ”safe and effective” se zicea până nu demult – și siguranța și eficiența au fost demontate. Ați obligat oamenii să facă un tratament sanitar care nu e nici sigur și nici măcar eficient. Ați pierdut orice brumă de credibilitate. DEMISIA!

  2. Terminați cu recenzarea și ne băgați iar în carantină ? Javrelor ! In caz de război nu mai e carantina ? Mâncați rahat toți care decideți soarta noastră !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...