2 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Performanța de la sat: Două licee din rural s-au clasat în primele 12 din județ, cu rată spectaculoasă de promovare la Bac

Două licee din mediul rural au reușit să se claseze în primele 12 din județ, când vine vorba de rata de promovare la Bacalaureat. Unul dintre ele are o rată de promovare de peste 90%, clasându-se pe locul 6 în județ.

Performanța se face și la sat și o demonstrează două licee din județ, care s-au clasat în primele 12 din județ, când vine vorba despre promovare la Bac. Este vorba despre Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, care are o rată de promovare de 91%. Pe 11 se clasează și Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” din Căianu Mic, cu o rată de promovare de aproape 80%.

Liceul Teoretic „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului se poate lăuda și cu medii foarte mari al examenul maturității. Cea mai mare medie a fost obținută de un absolvent de la Filologie, care a obținut 9,66. În total, 9 absolvenți de la Radu Petrescu au obținut medii peste 9.

Singurul liceu cu o rată de promovare de 100% este Liceul Creștin Logos. Acesta este urmat de Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, cu o rată de promovare de 97,6% și de Colegiul Național „Liviu Rebreanu” cu 97,2%. Pe locul 4 se află Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud cu 95,2% rată de promovare.

 

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...