13 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

În 2024, Bistrița va avea unul dintre cele mai moderne spitale din țară! Costurile: 50 mil. euro

Contractul pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost semnat, astăzi, la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în prezența conducerii județului, a managerului Spitalului Județean, Gabriel Lazany și a reprezentanții firmelor asociate care execută lucrarea.

În proiect este vorba despre o clădire de patru etaje, conectată la vechea clădire prin pasarele de trecere, utilată complet și care dispune inclusiv de o parcare robotizată și semi-automată cu 90 de locuri.

Investiția este ridicată, după aproximările președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, la 50 de milioane de euro, fonduri care vor fi atrase prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aici va funcționa secția de Hemodializă, proiectată după altă secție a unui spital din New York, iar Gabriel Lazany are încredere că va fi cea mai modernă din România. Un singur medic va putea supraveghea toți pacienții, în același timp.

În clădire va fi transferată și secția de ORL, iar clădirea va avea inclusiv amfiteatru și sală de cursuri.

La cel de-al doilea etaj al clădirii va fi secția de Cardiologie și Oftalmologie, unde vor putea fi făcute intervenții de cardiologie intervențională. La etajul trei se află patru săli de operație, conform proiectului, iar la cel de-al patrulea, Gastroenterologie Intervențională și Neurologie.

„Este cel mai matur proiect, din cele 49 din întreaga țară, depuse pentru atragerea de fonduri PNRR. Sper să reușim să ducem la capăt acest obiectiv, cu o finalizare în doi ani și jumătate, aceasta este durata pe care și-o asumă constructorii”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Lucrarea va fi executată de o asociere de firme, respectiv DIMEX 2000 COMPANY SRL, HIDRO SALT B 92 SRL, CONSOLA GRUP CONSTRUCT SRL, MANSART CORPORATE SRL și CUBICON INVEST SRL.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Felicitari pentru investitie, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca acele aparate cu care va fi dotat spitalul necesita specialisti adevarati. Poate va ganditi sa nu umpleti spitalul de asistente denumite medici, formate la Oradea, Sibiu sau Arad.
    Ar trebui sa fiti mai pretentiosi in realizarea actului medical si sa faceti tot posibilul sa aduceti medici adevarati, adica medici scoliti la UMF Cluj, cea mai buna facultate din tara.

  2. Sper sa reuseasca in timpul mentionat. In 2010 lucram la spitalul judetean din Cluj si atunci proiectul a durat peste 2 ani. Ca sa compar si preturile am folosit https://curbnr.ro si 50 mil euro inseamna 247.150.000 lei, iar modernizarea din Cluj a costat la vremea aia peste 20.000.000. La cat au crescut acum preturile pentru materiale de constructii, aparatura ,etc, nu ma mira diferenta de pret. Vorba dl Rezident care a comentat anterior, sper sa tina cont ca au nevoie si de oameni de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.