17.5 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Spații pentru creșe, stații de încărcare a mașinilor electrice, printre cerințele Primăriei pentru dezvoltatorii imobiliari

Într-o prezentare a bugetului, primarul Ioan Turc a vorbit și despre ce va impune Primăria Bistrița dezvoltatorilor imobiliari. Astfel, cei care vor să ridice blocuri în municipiu trebuie să pună la dispoziție spații autonome pentru creșe, stații de încărcare a mașinilor electrice, dar și platforme îngropate pentru deșeuri.

Cei care vor să construiască blocuri în municipiu vor avea de îndeplinit o serie de condiții impuse de municipalitate. Potrivit primarului Ioan Turc, printre condițiile impuse de municipalitate dezvoltatorilor imobiliari se numără spații pentru creșe. Acestea trebuie să fie însă autonome, nu la parterul blocurilor construite.

De asemenea, Primăria Bistrița le va impune dezvoltatorilor dotarea cu stații de încărcare a mașinilor electrice, dar și cu platforme îngropate pentru deșeuri. Se pare că deja 5 dezvoltatori imobiliari au fost de acord să pună la dispoziție spații pentru creșe. Alte 2 creșe vor fi amenajate prin Compania Națională de Investiții.

„Prin CNI (Compania Națională de Investiții) vor fi construite două creșe, una in Cartierul Subcetate, alta în Unirea, mergem pe principiul autonomizării unor aglomerări urbane, prin punerea la dispoziția de servicii diversificate. De asemenea, am început anul trecut un parteneriat cu dezvoltatorii care desfășoară proiecte imobiliare importante. Antreprenorii cedează spații, nu mai mici de 300 de metri pătrați Primăriei Municipiului Bistrița pentru amenajarea creșelor. Avem deja două situații cu toate elementele clare, clarificate. Avem două astfel de situații de clarificare. Pot să apreciez că în câțiva ani de zile vom avea cea mai bună rețea de creșe din țară”, a declarat Ioan Turc, la prezentarea proiectului de buget de anul acesta.

Întrebat dacă este nevoie de atâtea creșe, edilul a precizat că unele se pot transforma și în grădinițe și cererea pe această zonă fiind mare.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: