13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

Specializare la mare, la soare. Cum au mascat instituțiile din județ vacanțele la Mamaia în cursuri de formare

De ani de zile, cursurile de formare și specializare au loc nu în săli de ședințe anoste, ci la malul mării, la soare. Fenomenul a ajuns și în Bistrița-Năsăud, peste 10 instituții și primării folosindu-se de cursuri de formare și specializare, pentru a-și trimite angajații în vacanță, pe banii statului.

Încă de anul trecut, jurnaliștii de la Recorder au atras atenția asupra unui fenomen „periculos”, care sărăcește destul de serios bugetele instituțiilor și al statului.

Este vorba despre cursurile de formare și perfecționare, care nu s-au desfășurat în fiecare județ, ci tocmai la mare sau la munte. Mulți bugetari au beneficiat de acest gen de concedii mascate, care, culmea, aveau loc și pe perioada de vară. Toate costurile de masă și cazare erau suportate de instituțiile unde aceștia munceau.

Potrivit unui document făcut public de cei de la Recorder, anul acesta au beneficiat de cursuri la malul mării funcționari ai comunei Maieru. Pentru câteva zile de concediu în luna mai, Primăria Maieru a plătit firmei Harrison Consulting 4.578 de lei. Câteva zile mai târziu, aceeași primărie a mai plătit 3.984 de lei, aceleiași firme tot pentru un „curs de calificare și specializare”.

Și funcționarii din Primăria Braniștea au avut parte de o excursie de specializare la începutul lunii iunie. Primăria a plătit 2.860 de lei firmei Faxmedia Tour, pentru servicii hoteliere.

Instituția Prefectului Județului Bistrița-Năsăud și-a trimis angajații la Mamaia, la Hotel Riviera, pentru 4 zile (14-17 iunie 2018). Pentru servicii hoteliere a plătit firmei Expert Aktiv Group – 963 de lei.

Această practică a fost întâlnită și în anul 2017, potrivit documentelor puse la dispoziție de Recorder.ro. Astfel, comuna Teaca a beneficiat la Lectoform Travel pentru un curs de calificare la Hotel Riviera din Mamaia, unde și-a trimis angajații în perioada 07-13 august. Pentru pachete de servicii de cazare în regim de pensiune completă Primăria Teaca a plătit 3.750 de lei.

La aceeași firmă a apelat și Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, pentru cazare la Hotel Zenith din Mamaia, în perioada 10-16 iulie 2017. Cât a costat excursia? Aproape 4.000 de lei.

Comuna Braniștea a dat 2.284 de lei pentru 7 nopți de cazare pentru formare profesională și perfecționare. Banii au ajuns la Fundația Centrul de Formare APSAP.

Comuna Budești a apelat anul trecut la Harrison Consulting Management SRL pentru un curs de soluții eficiente în achiziții publice. Acesta a avut loc în perioada 16-19 martie 2017, la Sinaia, și a costat 2.841 de lei.

Până și Școala Gimnazială Șintereag și-a trimis angajații la specializare în Mamaia, la Hotel Riviera, anul trecut în perioada 31 iulie – 6 august și 14-20 august. Această „excursie” a costat peste 3.300 de lei, suma ajungând în conturile Lectoform Travel SRL.

Comuna Maieru a apelat și în 2017 la Harrison Consulting, care i-a dus angajații la specializare în Mamaia, la Hotel Gociman. Toată distracția a costat 4.471 de lei.

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și-a specializat angajații cu aceiași firmă, tot la Mamaia, la Hotel Voila, cu 2.837 de lei. La Harrison Consulting a apelat și Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud. Câteva zile, la Mamaia, la Hotel Florida, în lunile august și septembrie anul trecut, au costat 2.345 de lei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...