27.3 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

Spectaculoasă întâlnire azi, la Alexandria Librării din Bistrița!

La Alexandria Librării, de la ora 17:00, (str. Mihai Eminescu, nr. 5, Bistrița), bistrițenii pasionați de literatură vor avea parte de  o întâlnire spectaculoasă cu autorul celei mai citite cărți din ultimul an, Testamentul lui Abraham. Este vorba despre timișoreanul Igor Bergler, care poposește azi în orașul nostru și care va fi disponibil pentru o sesiune de autografe. Moderatorul evenimentului este scriitorul Alexandru Uiuiu.

Fiind considerată Cartea Anului, romanul Testamentul lui Abraham a fost descris drept „un roman care vă va bântui multă vreme după ce l-ați citit.” „Roman polițist, roman de aventuri, thriller, roman metafizic, roman istoric, desfătare erudită, parodie în cel mai înalt grad, Testamentul lui Abraham este, în opinia mea, o carte inegalabilă. Cu acest roman, mai mult chiar decât cu Biblia pierdută, Igor Bergler dovedește că e un scriitor extraordinar. Și nu numai pentru literatura română…”, anunța Jean Harris.

Testamentul lui Abraham este dovada supremă că bibliotecile nu ard niciodată, că fascinantele narațiuni disparate, de la mitologie la Cervantes, de la romanul gotic la neoromantismul lui Stevenson, de la Borges la Eco și de la imaginarul oculto-conspirativ la fervoarea hermeneutică, pentru începători, a lui Dan Brown, se înscriu într-o Mare Narațiune care se sprijină, la rândul ei, pe întreaga memorie a umanității. Parodia și satira, aluzia subversivă și interogația gravă, țesătura epică, de o acuratețe geometrică aproape monstruoasă, imaginarul baroc, frisonul magico-metafizic devin, în mâinile lui Igor Bergler, arme paradoxale: devastatoare și fascinante în același timp. Tensiunea la cote maxime a unei epici insațiabile, din care orice evadare devine imposibilă, îi imprimă cititorului până și ritmul respirației prin fraza alertă, cinematografică.

Sumă a tuturor bibliotecilor, noua Bibliotecă a lui Igor Bergler nu se mai adresează doar memoriei, ci deconstruiește, fecundează și reconstruiește întreaga istorie. Printr-o arhitectură unică și irepetabilă. De vreo 700 de pagini: Testamentul lui Abraham. – scria și criticul de artă Pavel Șușară, în timp ce Hannibal B. Johnson, istoric, autor al cărții Black Wall Street recunoștea că nu și-a imaginat vreodată „că un autor străin ar putea avea o cunoaștere atât de în profunzime a celui mai important președinte american din toate timpurile, Abraham Lincoln. Nivelul de documentare pentru această carte i-ar face cinste oricărui profesor de la o mare universitate americană. Iar felul în care această informație e integrată în poveste e de-a dreptul uimitor.”

Foto @ Radio Timișoara

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...