-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Spectaculosul castel de la Posmuș, revelatia turistică a județului. De ce alt proiect de anvergură se leagă:

Astăzi a fost semnat contractul care prevede reabilitarea castelului Teleki de la Posmuș. Fosta reședință a conților Teleki își va schimba fața cu aproximativ 4 milioane de euro. Președintele de CJ Radu Moldovan a precizat și faptul că în zonă se pregătește o investiție majoră și un proiect turistic de anvergură.

Consiliul Județean a semnat astăzi contractul pentru începerea lucrărilor de reabilitare a castelului Teleki de la Posmuș. Valoarea contractului ajunge la 4 milioane de euro, iar investiția este finanțată prin Programul Operațional Regional.

Constructorul va avea termen 35 de luni pentru a finaliza lucrările, care presupun lucrări de consolidare, lucrări de eliminare a umidității, izolații orizontale și salubrizarea pereților, precum și înlocuirea învelitorilor și a sistemului de conducere a apelor pluviale și canalizare acestora.

Vor fi introduse instalații electrice, sanitare, termice și de apă-canal noi, iar finisajele interioare și exterioare vor fi refăcute. Pardoselile vor fi și ele refăcute, la fel și tâmplăriile, iar componentele artistice din piatră și fier forjat vor fi restaurate.

Președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan a făcut cunoscut faptul că acest obiectiv se leagă de o investiție importantă în zonă, care este deocamdată secretă, dar și de un alt proiect turistic: Via Transilvanica, ce trece chiar prin curtea monumentului istoric. Mai multe despre Via Transilvanica puteți citi AICI

„Urmează ca, împreună cu specialiștii, să ne gândim cum poate fi valorificat la maxim acest obiectiv. Sunt convins că acest proiect, dublat de o altă investiție care va fi realizată în zonă, despre care nu vă spun încă nimic, vor reînvia zona”, a mai spus Radu Moldovan.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: