11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Spitalul Clinic Județean de Urgență accesează o finanțare de un milion de euro pentru digitalizare

Spitalul Clinic Județean de Urgență accesează o finanțare de un milion de euro prin PNRR pentru îmbunătățirea sistemelor informatice și a infrastructurii digitale. Practic se urmărește digitalizarea spitalului, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor IT și pentru comunicații.

Consilierii județeni și-au dat acordul săptămâna trecută pentru accesarea unei finanțări prin PNRR în valoare de un milion de euro, pentru îmbunătățirea sistemelor informatice și a infrastructurii digitale. Este vorba despre achiziția și instalarea echipamentelor IT și pentru comunicații.

Se urmărește îmbunătățirea rețelelor de comunicații, achiziționarea de stații de lucru, laptopuri, imprimante și switch-uri de rețea, dar și soluții software pentru managementul clinic al laboratorului și asigurarea trasabilității probelor de laborator și pentru monitorizarea lanțului de aprovizionare privind stocurile de reactivi de laborator.

„Rezultatele așteptate în urma implementării Proiectului „Îmbunătățirea sistemelor informatice și a infrastructurii digitale a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița” sunt: 227 de echipamente hardware achiziționate și instalate (laptopuri,all in one, pc-uri); 6 soluții software implementate, dezvoltate și/sau configurate; 6 sisteme/aplicații informatice implementate/funcționale interconectate; și interoperabile cu sistemele existente la nivelul unității sanitare și/sau altor instituții; 60 persoane instruite care vor primi certificate de instruire”, se arată în proiectul de hotărâre votat de consilierii județeni.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița a făcut deja planuri în sensul digitalizării și informatizării unității medicale. Începând din acest an, eprubetele, medicamentele și documentele se „plimbă” de la un etaj la altul al Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu ajutorul vacuumului, în nici 30 de secunde. Mai multe detalii, mai jos:

IMPRESIONANT: Distanța Bistrița – Shanghai (China) făcută în 7 luni de eprubetele ce ”zboară” de la un etaj la altul al spitalului

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...