13 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Spitalul Județean așteaptă de 3 luni după un aviz pentru a putea folosi un aparat performant de testare a consumului de droguri

De trei luni și jumătate așteaptă Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița pentru un aviz de la Ministerul Sănătății, pentru a putea folosi un aparat de ultimă generație pentru testarea consumului de droguri.

Informația a fost făcută publică de secretarul general al PMP, Ionuț Simionca. Culmea, Spitalul Județean Clinic de Urgență Bistrița a fost primul din țară care a achiziționat un asemenea aparat.

„Chiar dacă am fost primii și avem unul dintre cele mai performante aparate din țară, la Bistrița, de 3 luni jumate, Spitalul Juețean de Urgență așteaptă un aviz pentru a putea folosi, la întreaga capacitate, un aparat de ultimă generație, de testare a consumului de droguri. La propunerea consilierilor județeni ai PMP, CJ Bistrița-Năsăud a alocat Spitalului Județean de Urgență Bistria, în iunie 2022, fondurile necesare achiziției acestei dotări. Aparatul atestat, ale cărui rezultate sunt recunoscute drept probe juridice și care detectează o gamă largă de substanțe interzise, a fost achiziționat și a intrat în dotarea spitalului”, spune Ionuț Simionca.

Ministerul Sănătății trebuia să elibereze acest aviz pentru aparat. Fără acest aviz, Secția Medicină Legală nu poate folosi aparatul în cauză. Aparatul urmează să fie folosit inclusiv pentru testarea la cerere.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!