21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Spitalul din Năsăud intră în cursa spitalelor performante din județ! Spitalul se extinde și se modernizează încă o secție

Spitalului orășenesc „Dr. George Trifon” a trecut printr-o serie de modificări în ultimii trei ani. După acordarea mai multor sume de bani pentru modernizare, spitalul va fi extins cu încă un corp de clădire și încep lucrări la secția de Maternitate și Chirurgie.

Încă din 2020 există investiții însemnate pentru spitalul din Năsăud. Atunci, Guvernul României a alocat 2,4 milioane de lei pentru dotarea Spitalului Orășenesc Năsăud cu aparatură și echipamente medicale moderne, adică o stație de producere a oxigenului medicinal, o lampă de operație, un ecograf cu trei sonde – din care una digitală, o stație de sterilizare, 36 de paturi pentru pacienți cu noptieră și suport perfuzie, incubator pentru transport, concentratoare de oxigen, console gaze medicale, electrocardiograf portabil, monitor funcții vitale și trei defibrilatoare.

În anul 2021, Primăria Năsăud, împreună cu A. D. I. Spitalul Orășenesc Năsăud și Asociația Alături de Oameni din Cluj-Napoca au reabilitat complet Secția de Pediatrie cu spații de joacă, picturi pe pereți, televizoare și aparatură.

3,5 milioane lei au fost investiți prin POR pentru eficientizarea energetică a spitalului. Spitalul a fost izolat pentru a reduce pierderile de căldură. Pentru acest obiectiv au fost executate următoarele lucrări:

  • Izolarea termică a pereților exteriori cu polistiren expandat, ignifugat, de 12 cm grosime (3942 mp);
  • Înlocuirea centralei termice vechi cu o centrală nouă, cu un înalt grad de performanță energetică;
  • Înlocuirea conductelor din subsolul unității medicale;
  • Modernizarea instalațiilor de distribuție și transport a energiei termice și a apei;
  • Instalarea de panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră, precum și instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, folosită pentru iluminarea spațiilor interioare ale clădirii;
  • Înlocuirea ușilor de acces din aluminiu cu uși din PVC, cu 5 camere și geam termoizolant;
  • Instalarea unor sisteme de climatizare cu aer de tip „Split”, pentru holurile de acces ale spitalului;

În acest moment se lucrează la un nou studiu de fezabilitate pentru modernizarea și extinderea Spitalului, iar anul acesta încep lucrări pentru modernizarea secției de  Maternitate și Chirurgie.

“Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în atragerea fondurilor nerambursabile pentru modernizarea spitalului, colegilor primari din cele 23 de localități membre ale A.D.I Spitalul Orășenesc Năsăud, dar și personalului Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”, sub conducerea managerului Daniel Marcu, pentru profesionalismul lor!”, a transmis Dorin Vlașin, primarul din Năsăud, pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...